Ako ste slobodni ovog vikenda i imate više vremena za kuhanje, predlažemo da pripremite sočan, ukusan i mirisan preokrenuti kolač sa klementinama koji je gotov za pola sata.
Potrebni sastojci: 110 g maslaca, 200 g šećera, dva jaja, 80 g mlijeka, 120 g brašna, dvije kašičice praška za pecivo, dvije kašike maslinovog ulja, korica jednog limuna, jedna kašičica ekstrakta vanilije, smeđi šećer za posipanje, dvije-tri klementine.
Postupak pripreme:
U posudu najprije stavite omekšali maslac ili kokosovo ulje i dobro ga umutite sa šećerom koji ste pomiješali s koricom limuna i klementina. Pretvorite ga u kremu. Dodajte jaje i ekstrakt vanilije i miksajte dok se svi sastojci ne povežu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Miješajte sve zajedno špatulom i dobro sjedinite kako ne biste imali grudice.
Kalup za tortu najprije dobro premažite maslinovim uljem pa dno pospite smeđim šećerom i složite tanke kriške klementina. Na to stavite smjesu za biskvit.
Pecite na 200 stepeni Celzijusa 20-ak minuta ili dok ne poprimi boju. Ako niste sigurni je li kolač pečen, provjerite čačkalicom.
Izvadite iz rerne i pustite da se nekoliko minuta ohladi, a zatim nožem lagano otpustite rubove i preokrenite kalup.
Pustite da se ohladi i poslužite.