navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Savjet za brinete

Pepeljasti tonovi dat će vam najpopularniju nijansu kose za ljeto

Pepeljasto smeđa nijansa kose se dobija kada se na braon boju izvuku pramenovi u srebrno-sivim tonovima. Ova boja kose bit će najpopularniji trend ovog ljeta, a pored toga je i idealna za sve brinete koje žele da naprave neku promjenu u izgledu, a koja opet nije previše drastična.

Objavljeno: 14.05.2020. u 17:45
get url
text

Neke od najboljih ideja za uvrštavanje ove nijanse u vaš izgled su, na primjer, ledeni krajevi. Naime, ombre efekat ili samo nekoliko sivih pramenova pri dnu kose će izgledati odlično ovog ljeta.

Ukoliko se odlučite za klasične pramenove u srebrnoj nijansi na smeđoj kosi, također nećete pogriješiti, a možete izvući i blage, nasumične pramenove u sivoj nijansi koji će osvježiti vašu prirodnu boju kose. Miks smeđe i pepeljasto plave je fantastičan, a naročito je dobar za dame koje žele da samo malo posvijetle kosu.

Boju kose možete osvježiti i pepeljasto smeđim baleyageom, trenutno najpopularnijom tehnikom farbanja kose, koja dodatno naglašava vaš najjači beauty adut. Kontrasti su također u ovom slučaju dobri. Slobodno se poigrajte sa bojom i nekoliko pramenova ofarbajte u svijetlo sivu boju. Oni će istaći i dodati dubinu frizuri i uokviriti vam lice. Na prirodno tamnoj kosi, mala promjena poput hladnog muavea čini čuda.

Za sve dame koje žele da naprave veću promjenu, savjet je da se više fokusiraju na sivu boju, a ne na smeđu, što znači - više kose u sivoj nijansi koja izgleda upadljivo i trendi. Ukoliko se poigrate sa nekoliko nijansi sive u vašoj kosi dobićete neopisivu lijepu boju, ali i frizuru.