navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Otvorio dušu

Polubrat Elvisa Presleyja: Vjerujem da se ubio, zlo mi je od njegovog petljanja sa tinejdžericama

Polubrat Elvisa Presleyja vjeruje da je pjevač počinio samoubistvo.

Objavljeno: 27.06.2023. u 07:51
get url
text

- Namjerno je uzeo lijekove koji su ga ubili - ukratko tvrdi David Stanley u "Elvisovim ženama", novom dokumentarcu Amazon Primea o kralju rock 'n' rolla, piše Page Six.

- Ljubav, povrijeđenost, bol, izloženost javnosti... Jednostavno nije mogao podnijeti to sve - rekao je 85-godišnjak.

U dokumentarcu, koji je premijerno prikazan u maju, Stanley je tvrdio da je njegov polubrat također bio u strahu da će njegove navodne veze s tinejdžericama biti razotkrivene. Nadalje, Stanley, bivši član Presleyjeve vjerne grupe saradnika (zvanih i "Memphis Mafia"), navodno je bio u Gracelandu kada je muzičar umro od srčanog udara, koji je uzrokovalo predoziranje drogom u augustu 1977. godine.

- Zlo mi je od njegovog petljanja s mladim djevojkama od 15 ili 16 godina - tvrdio je polubrat u emisiji, koji smatra da je "čudo" što pjevač nije bio uhapšen. Naime, Stanley je nadalje objasnio da se Elvis "izvukao iz raznih situacija iz kojih se većina ljudi nije uspjela izvući, i to zbog svog novca, bogatstva, slave, moći i harizme".

Dokumentarac, koji uključuje intervjue sa ženama koje tvrde da ih je Presley progonio u mladosti, također se bavi njegovim odnosom s Priscillom Presley, s kojom se Elvis vjenčao 1967. godine, kada je glumica imala 21, a on 32 godine.

Sljedeće su godine dobili kćerku Lisu Marie Presley, a prekinuli su 1973. godine.

Odnos bivšeg para također će biti prikazan u filmu "Priscilla" Sophije Coppole, čija je premijera zakazana za oktobar 2023.