navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Njega kože

Povratak s godišnjeg odmora i jesen idealni su za piling lica, napravite ge sami

Moramo priznati da povratak kući nakon odmora nikada nije lak, no uvijek sebi možemo priuštiti malene spa tretmane zahvaljujući kojima se osjećamo bolje u vlastitoj koži.

Objavljeno: 16.09.2023. u 22:22
get url
text

Jedan od njih je definitivno piling, tretman koji je nekako pomalo zapostavljen u svakodnevnoj njezi kože, a koji zapravo može učiniti veliku razliku kada je njezino zdrave, ali u konačnici i izgled u pitanju.

Nakon povratka s godišnjeg odmora koža lica i tijela nerijetko je suha te sklona perutanju. Upravo to je pravi znak kako je vrijeme za dobar i detaljan piling, od glave do pete. Prednosti pilinga zaista su brojne pa će tako ukloniti sve mrtve stanice kože i pružiti joj svježi izgled. Nadalje, more često ostavlja za sobom tragove soli i pijeska na koži, a piling može pomoći u uklanjanju ovih ostataka te tako spriječiti iritaciju i nelagodu.

Ovaj tretman potiče i prirodni proces obnove stanica kože, čiji je rezultat glatka i sjajna koža te smanjene nepravilnosti poput hiperpigmentacije ili manjih oštećenja uzrokovanih suncem. 

Nakon pilinga, hidratantni proizvodi mogu bolje prodrijeti u kožu jer nema sloja mrtvih stanica koje bi mogle blokirati apsorpciju. Međutim, važno je napomenuti da nakon boravka na moru koža može biti osjetljivija i iritirana, posebno ako ste imali intenzivno izlaganje suncu, stoga je bitno odabrati nježne pilinge i izbjegavati agresivne kemikalije kako biste spriječili dodatnu iritaciju. 

Piling za lice možete napraviti i sami u kućnoj radinosti. Jedan od onih koji se najčešće preporučuje su kombinacija meda i cimeta. 

Med i cimet su moćna kombinacija za mršavljenje, ali isto tako sjajno uklanjanju nečistoće, bakterije i mrtve ćelije sa lica. Ovakav piling za kožu lica je odličan protiv bubuljica. Potrebno je da pomiješate jednu kašičicu cimeta i jednu kašiku meda u maloj činiji i tako napravite pastu. Nanesite na lice čisteći ga kružnim pokretima. Cimet se, kao i med, odlično bori sa upalama i bubuljicama i uklanja tamne fleke i ožiljke sa lica i posvjetljuje ih.

Pošto je ovo ujedno i maska za lice, nemojte tek tako isprati sastojke. Iskoritite njihove prednosti i ostavite da djeluje pola sata pa tek onda isperite.