Sastojci
četvero jaja
150 ml ulja
150 ml vode
250 gr brašna
200 gr šećera
pola kilograma krušaka
kašičica cimeta
vanilin šećer
prašak za pecivo
U posudu razbiti četvero jaja i kratko ih umutiti mikserom. Uliti 150 mililitara ulja i isto toliko vode i sve izmiksati.
U drugu posudu sipati 250 grama glatkog brašna, prašak za pecivo, 200 grama šećera i vanilin šećer. Sve izmiješati potom sastaviti sa ostalim sastojcima i izmiksati.
Oguliti pola kilograma krušaka i izezati na kockice. Po njima posuti kašičicu cimeta i sve dobro izmiješati.
Puterom namastiti tepisiju a potom pobrašniti. Smjesu izliti u tepsiju i po njoj naredati komade kruške. Peći na 180 stepeni 40 minuta.
Kada se kolač ispeče izvaditi iz rerne da se ohladi, potom ga izrezati i posuti šećerom u prahu.