navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Počinju nastupi

Prolongiran koncert Parnog valjka, uskoro će Sarajlije zabavljati cajka

Prema svemu sudeći Sarajevo, ali i cijela Bosna i Hercegovina, još mjesecima će čekati na velike muzičke događaje. Tako je zbog trenutne situacije prolongiran i koncert "Parnog valjka" koji je bio zakazan za 26. juni u olimpijskoj dvorani Zetra.

Objavljeno: 02.06.2020. u 10:09
get url
text

Organizatori su se odlučili na ovaj potez nakon posljednje odluke Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravlja, a prema kojoj nije dozvoljeno okupljanje više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru.

Ova odluka dočekana je sa oduševljenjem od strane pjevača i muzičara jer konačno mogu početi sa nastupima po klubovima, restoranima... Također, moći će zabavljati i goste u ljetnim baštama, gdje se može okupiti do 300 osoba.

Već narednih dana Sarajlije će moći uživati u nastupima Armina Bijedića, Semira Cerića Koketa, ali i drugih pjevača narodne i zabavne muzike. Uskoro u glavni grad zbog nastupa dolazi folk pjevačica Jana Todorović. Mostarci će se za vikend opustiti uz Berina Buturovića i njegov prateći bend.

- Idemo. Ekipa, vidimo se u subotu - napisao je na svom profilu Berin Buturović uz plakat nastupa u gradu na Neretvi.

Otvaranje granica sa susjednim zemljama iskoristio je Neno Murić, koji sa svojim bendom ove sedmice putuje u Crnu Goru, gdje će održati prve koncerte nakon pauze.

- Drago nam je što ćemo se u subotu družiti sa publikom u Nikšiću. Mnogo smo poželili nastupe i jedva čekamo da izađemo na scenu - kaže Neno Murić.

Amer Kapo, direktor Centra Skenderija, ističe da je mala vjerovatnoća da će u 2020. godini biti velikih koncerata u Sarajevu.

- Niko niti zove, niti pita kada je u pitanju velika dvorana. Nažalost, teško da će do kraja godine biti neki veliki muzički događaj. Imamo upite za Dom mladih i možda bude nekoliko nastupa za vrijeme Sarajevo Film Festivala – kaže za Faktor Kapo.

U našoj zemlji otkazani su i brojni muzički festivali, a jedino izgledno je održavanje OK Festa i Live Stagea.