navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ne sadrži gluten

Pura je idealna za večeru, lagana i zdrava

Pura ili palenta je jednostavna za pripremu a toliko zdrava. Možete je spremačiti za večeru ali i doručak.

Objavljeno: 02.09.2023. u 18:19
get url
text
Palenta
Palenta

Činjenica da palenta ne sadrži gluten i da se može konzumirati u svako doba dana i da je mogu jesti svi bez obzira na starost, govori mnogo o ovom jelu.

Ovaj obrok sadrži dovoljno minerala, nutritijenata i vitamina koliko je tijelu potrebno da bi normalno funkcionisalo. Pura ima veliki učinak na sprečavanje raznih bolesti, kao i na sve ukupno zdravlje čoveka. Ona u svom sastavu ima prirodne masti tj. karitenoide i upravo te zdrave masnoće zaslužne su za palentine moći koje pospešuju bolji i kvalitetniji rad crijeva.

Palenta je odlična u otklanjanju viška kilograma, jer takođe utječe i na dobro i zdravo varenje hrane.

Kukuruz od kojeg se pravi palenta je žitarica koja organizam ispunjava energijom i to na dugotrajan vremenski period.

Kukuruzno brašno sadrži veliki niz hranljivih supstanci. To brašno je veliki izvor folata, vitamina B6, K i E, pantotenske kiseline, tijamina, riboflavina i nijacina. Takođe može se pohvaliti sa velikim sadržajem fosfora, magnezijuma, cinka, kalijuma, bakra, selena i mangana.

Zahvaljujući baš kukuruzu koji sadrži palenta ima veoma mali broj kalorija u sebi, te je zbog toga idealan obrok za mršavljenje. Ona je jedna od najboljih i najefikasnijih namirnica koje se preporučuju kada su dijete u pitanju.

Recept za puru

U šerpu sipajte tri šolje vode i kašičicu soli. Kada voda provri polako dodajite palentu, neprestano miješajući. U roku od 10 sekundi palenta će da se pretvori u kašu. U gotovu palentu možete dodati par kapi maslinovog ulja ili maslac. Izmješajte sve pa u palentu po potrebi dodajte sir, jogurt.

Ukoliko ste na dijeti, preporuka je da je jedete samo sa jogurtom ili kefirom i to dva sata prije spavanja.

search icon
prikaži komentare (0)