Jamie, koji dijeli savjete i trikove za lakše i zabavnije kuhanje, podijelio je i recept za brze i jednostavne quesadillas s povrćem u koje možete staviti sve što već neko vrijeme stoji u frižideru.
Slavni chef odlučio se za quesadillas s povrćem koje mogu jesti i vegani, a sve što vam je potrebno su kupovne tortilje (osam komada), jedna veća mrkva, tri mlada luka, tri paprike, svježi peršun, malo svježe nane i oko 500 grama cheddara (možete upotrijebiti i neki drugi polutvrdi sir).
Nasjeckajte povrće i začinsko bilje na sitne komadiće i nairendajte sir. Sve prebacite u veliku zdjelu i dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
Potom na radnu ploču položite tortilju, rasporedite na nju mješavinu povrća i sira (po želji možete dodati još malo nairendanog sira), pa preklopite drugom tortiljom.
Zagrijte tavu i u nju pažljivo prebacite tortilju. Pazite da tava nije prevruća kako tortilja ne bi zagorila, a punjenje ostalo sirovo.
Jamie Oliver tortilje nije pržio na ulju kako bi postigao hrskavost, ali ako želite da vaše tortilje budu nešto mekše, možete ga dodati.
Ponovite postupak dok ne iskoristite sve tortilje. Pustite quesadillas da se ohlade dvije minute i narežite ih na jednake trokute kao što režete pizzu.
Možete ih poslužiti s umakom od paradajza i avokada ili kiselog vrhnja, limuna, jogurta i vlasca.