navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Voćni desert

Recept za kremaste mini pite u koje ćete se zaljubiti

Treba li vam ideja za slatko? Male kremaste pite s trešnjama simpatičan su desert, a poslužene ravno iz frižidera i ugodno osvježenje.

Objavljeno: 25.07.2020. u 21:44
get url
text

Idealna su prilika za iskoristiti posljednje trešnje, kojih još ima i vrlo su zrele i slatke, no ne uspijete li nabaviti trešnje, sjajna će im zamjena biti borovnice, maline ili kupine. Čak i višnje, no njih bi bilo dobro prethodno dobro pošećeriti ili čak skuhati.

Za koje god voće da se odlučite, okus će mu lijepo nadopuniti ukusna zapečena krema. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

• Mini Lemon Tart • ⠀ All ️ for these classic french lemon tarts. The crust is super crumbly and has a perfect bite while the lemon curd filling is smooth, silky and velvety. ⠀ Since the tarts are tiny, I made the lemon curd and put it in these blind baked tarts and let it set in the refrigerator for 3-4 hours. ⠀ For the tart shell, I used this fool proof recipe by @bongeats It was an intense cook since it’s super humid in Mumbai but the result was desirable. ⠀ I garnished these babies with caramelized orange and some berries. Weirdly, nobody at home is a tart person but (more) weirdly, they all gobbled this up as soon as they were ready. ⠀ Weekend is here and it’s time to KööK up some more! ⠀ #letskookup #lemontart #weekendcooking

A post shared by KööK (@letskookup) on

Kremaste mini pite s trešnjama

Tijesto za pitu

175 grama brašna

na vrhu noža praška za pecivo

100 grama maslaca

75 grama šećera

1 vanilin šećer

1 cijelo jaje

malo muškatnog oraščića

Nadjev

3 jaja

100 grama šećera

200 mililitara slatkog vrhnja

200 mililitara mlijeka

1 vanilin šećer

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, radite brzo. Ostavite ga da se odmori u frižideru oko pola sata. Potom ga razvaljajte, pospite muškatnim oraščićem pa narežite na krugove i umetnite u kalupiće za mini-pite ili muffine. U nedostatku koristite jedan veliki kalup.

Tijesto pecite u pećnici zagrijanoj na 180-200 stepeni, "na slijepo", odnosno bez nadjeva, obloženo papirom za pečenje i opterećeno suhim grahom ili rižom.

Tartove izvadite iz pećnice nakon 10-ak minuta, uklonite papir pa pecite još pet minuta.

Za nadjev zakuhajte mlijeko s vrhnjem. Zamutite jaja sa šećerom pa im uz miješanje dodajte vrelo mlijeko s vrhnjem. Procijedite kako ne bi bilo grudica.

Ulijte u napola pečene tartove pa dovršite pečenje u pećnici zagrijanoj na 150 stepeni, dvadesetak minuta.

Ukrasite voćem. Prijatno! 

search icon
prikaži komentare (0)