navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Odlazak legende

Region se oprašta od Đorđa Balaševića: Takvi kao ti nikada ne umiru, ne mogu i da hoće

Vijest o smrti velikog kantautora Đorđa Balaševića, koji je danas preminuo u 67. godini usljed posljedica izazvanih upalom pluća, izazvala je tugu i nevjericu u cijelom regionu.

Objavljeno: 19.02.2021. u 20:38
get url
text

Panonski mornar bio je i ostat će omiljen u cijelom regionu, a njegov prerani odlazak veliki je gubitak za muziku, poeziju i uopšte umjetnost na ovim prostorima.

Uz izraze saučešća porodici, velika i značajna imena regionalne muzike i umjetnosti prigodnim riječima i statusima opraštaju se od ovog velikana i na društvenim mrežama.

- Jednostavno ću da zašutim. Neka ti je laka crna zemlja - objavio je Halid Bešlić na Facebooku.

Momčilo Bajagić Bajaga istakao je da je ovo veliki gubitak za našu muziku, poeziju, umjetnost...

- Moje saučešće porodici. Žao mi je što se to tako iznenada desilo - kazao je Bajaga.

Legendarni košarkaš Dino Rađa na Instagraaamu je objavio zajedničku sliku uz koju je napisao.

- Tužan dan. Pretužan. Jedan od naj većih umjetnika svih vremena. Tako jedan dobar lik koji je čitav život širio dobro oko sebe. Čast mi je bila poznavati te. Počivao u miru Đole, iako takvi kao ti nikada ne umiru. Ne mogu i da hoće.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Dino Rađa (@dinoradja_official)

I jedna od najboljih bh. interpretatorica sevdalinki Amira Medunjanin, emotivnom objavom oprostila se od novosadskog kantautora.
Ona je to uradila Balaševićevim stihovima iz pjesme "Lađarska serenata" čiji je tekst podijelila na svom profilu na Facebooku.

- Svaki tvoj stih, tvoja strofa i emocija urezana je duboko u meni ispod kože. Počivaj u miru, legendo muzike! Lijepo sjećanje si ostavio iza sebe! Živiš u nama. Pozdravi sve moje kolege gore na nebu, posebno mog dragog kuma Mandu! Srešćemo se svi. Nekad! Hvala ti na svemu - napisao je Nikola Kojo na Facebooku.