navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zabavili se

Robert De Niro u New Yorku gledao film o Sarajevu, družio se i sa Jevđevićem iz Kultur Shocka

Slavni glumac Robert De Niro sinoć je na Tribeca Film Festivalu u New Yorku gledao film "Kiss the Future", koji govori o Sarajevu i koncertu koji je grupa U2 održala u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Objavljeno: 09.06.2023. u 17:26
get url
text

Glumac, koji je jedan od osnivača Festivala, nakon projekcije družio se sa Srđanom Ginom Jevđevićem iz Kultur Shocka.

- Jako smo se zabavili na premijeri Bonovog filma "Kiss the future". Posebno se zahavaljujem Tribeca Film Festivalu na njihovom nevjerovatnom gostoprimstvu. Čak smo stekli i nove prijatelje. Nadam se da se vidimo uskoro New York - napisao je Jevđević.

 

Dokumentarni film "Kiss the Future" prikazan je i na Berlinskom filmskom festivalu u sklopu Berlinale Specijalnog programa.

Dokumentarac je režirao Nenad Čičin-Šain ("The Time Being"), scenarista je Bill S. Carter ("Miss Sarajevo"), po ideji Čičin-Šaina i Cartera.

VEZANI TEKST - Producenti Damon i Affleck: Film o dolasku U2 grupe u Sarajevo premijerno prikazan na 73. Berlinaleu 

Producenti filma su Matt Damon i Ben Affleck za Pearl Street Films, te Sarah Anthony za Good Wolves Productions.

- "Kiss the Future" apostrofira pošast nacionalizma u razaranju života, te ulogu umjetnosti kao sredstva otpora i aktivizma. "Kiss the Future" prikazuje život urbane zajednice u opkoljenom gradu, televizijskih profesionalaca okupljenih oko emisije Rat Art, mladih ljudi koji su upućeni jedni na druge u vrijeme kada ljubav postaje čin prkosa, a rok i pank muzika inspirišu i odvlače pažnju od svakodnevne noćne more granata i snajpera.