navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sarajevski bend

Rock Redukcija objavila singl "Dobro je, može i gore"

Sarajevski bend Rock Redukcija uz vokalnu podršku grupe Helem Nejse i Zlatana Karića pokušat će osvojiti publiku novom pjesmom koja ima specifičan naziv "Dobro je, može i gore".

Objavljeno: 24.04.2020. u 12:00
get url
text
Sa snimanja spota
Sa snimanja spota

Da može bolje i više navikli su nas iz Rock Redukcije. Njihovo nastojanje da okupe vrhunsku ekipu muzičara i ovaj put nije izostalo. Tako da su ovaj put u realizaciji pjesme "Dobro je, može i gore" učestvovali su Jugo Emir - solo gitara (Letu Štuke), Bojan Crnogorac – bubanj (Konvoj), Darko Beus – truba (Sarajevo Big Bend) i stalni članovi RR, Darko Hrgić - bas, autor (Rock Redukcija) i Jasmir Musabegović - gitara, autor (Rock Redukcija).

Posebni gosti na pjesmi su članovi popularne sarajevske hip-hop grupe Helem Nejse Admir Čular, Stihomir Klepić, Toshi Domaćin, a pjesmu predvodi pjevač i kantautor Zlatan Karić.

Producent novog singla koji je snimljen u studiju BHT 1 je Adnan Dado Mušanović.

Pjesma "Dobro je, može i gore", četvrta po redu, koju nam je Rock Redukcija pripremila, predstavlja i muzičko i tekstualno osvježenje na domaćoj sceni, ali i svojevrsni bunt prema situaciji i vrijednostima koje nam nameće današnje društvo. Pjesma se bavi i najvećim pitanjem današnjice – ostati ili otići. Ujedno, pošto su autori teksta preživjeli djetinjstvo u ratu, i svjesni su jako dobro, da može biti gore, pjesma predstavlja indikator svega negativnog što nas svakodnevno okružuje u našem društvu, i priželjkuju promjenu koja će im omoguciti svjetliju budućnost.

Mješavina ska, rock-a, hip-hop-a, zvuka limenog orkestra i socijalno angažovanog teksta nudi snažnu energiju koju samo velika muzička djela mogu podstaći kod publike.