navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zdravlje

Sačuvajte koru od limuna, korisna je više nego što mislite

Limuni su jedno od samo nekoliko vrsta voća kod kojih je kora jednako vrijedna kako i meso iznutra. 

Objavljeno: 09.06.2023. u 08:00
get url
text

Narendana kora limuna jedan je od najbržih načina na koje možete svom jelu dodati "ono nešto posebno". No često ne trebamo koru i meso limuna u isto vrijeme pa  ovaj vrijedni dio limuna često bacamo bez da smo ga iskoristili.

Srećom, kora od limuna odlično podnosi smrzavanje.

 Korisnik Reddita pod imenom ehp29 nedavno je podijelio svoj savjet za sve koji imaju sličan problem.

- Ponekad mi za jelo treba samo malo limunske korice, a ne da mi se ići u prodavnicu po cijeli limun kad mi treba samo tako malo. Zato, nakon što iscijedim limun za limunadu, ostatak spremim u zamrzivač i vadim ga van kad god mi treba malo korice za kuhanje. Limunska korica zapravo ne utječe na teksturu jela pa nije ni bitno kako se smrzne. Jedna kora limuna trebala bi vam biti dovoljna za nekoliko jela pa vam kore neće ni zauzimati previše mjesta u zamrzivaču. Isto vjerojatno možete napraviti i s narandžom ili limetom - napisao je na Redditu.

Taj savjet pametan je iz dva razloga, prvi je očit, a taj je da smrzavanje zaustavlja propadanje kore pa je možete koristiti i kasnije kada trebate. Drugi razlog je taj što je koricu lakše naguliti ako je smrznuta.

Zato, sljedeći put kada cijedite limun zbog soka, nemojte baciti koru, već je spremite u zamrzivač, bit će vam drago što ste to učini, piše Lifehacker.