navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
New York

Sarah Jessica Parker na sudu: Tuži je bivša radnica jer joj nije isplatila prekovremene sate

Heather Holt, bivša voditeljica jedne od prodavnica u kojoj su se prodavale cipele sa potpisom zvijezde serije "Seks i grad", podnijela je tužbu Vrhovnom sudu u New Yorku protiv Sarah Jessice Parker i njenog poslovnog partnera Georgea Malkemusa jer nisu isplatili prekovremene sate u razdoblju od 31. decembra 2018. sve do 1. marta 2020. godine.

Objavljeno: 03.06.2020. u 16:41
get url
text

"Tužitelju nisu adekvatno kompenzirani prekovremeni sati za sve sate koje je odradila iznad onih četrdeset u radnoj sedmici", stoji u tužbi u kojoj nije spomenuto o kolikom je novčanom iznosu riječ.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#mgmnationalharbor #washington #sjp #sarahjessicaparkershoes #instamoment #instagood @sjpcollection

A post shared by Annarita Pucillo (@annaritapucillo) on

Inače, poznata glumica u New Yorku ima dva pop-up dućana, jedan u Zapadnoj 52. ulici i drugi u 93. južnoj ulici, kao i dućane u Las Vegasu, Marylandu, Dubaiju, Abu Dhabiju i Kanadi.
Holt traži nadoknadu plaće, kao i kamate te novčane kazne.

 

- Svi u New Yorku zaslužuju biti plaćeni za vrijeme koje su odradili. Kršenja zakona o plaći su ozbiljna i svaki poslodavac koji ih prekrši treba biti odgovoran za to, čak i poznate osobe poput Parker - izjavio je njen advokat, Lawrence Spasojevich, dok je advokatski tim slavne glumice rekao kako su za tužbu doznali tek nakon upita novinara.