S pregršt boja zainteresirat će klince, a mozzarella i ricotta obogatiti okus. Neuobičajene lazanje nije teško za pripremiti, a zbog povrća u nadjevu su lagane i ukusne.
Sastojci:
Patlidžan
250 g smrznutog špinata
425 g ricotte
jaje
1/2 šoljice parmezana
1 i 1/2 šoljicapasiranog paradajza
5 listova za lazanje
šoljica narezane mozzarelle
sol, papar
Priprema:
Kolutove patlidžana posolite, popaprite i pecite 12 min na 200°C.
Izmiješajte špinat, ricottu, jaje, parmezan i malo papra.
U lim ulijte malo paradajza i prekrijte tijestom, zatim stavite pola količine mješavine s ricottom, trećinu mozzarelle i prekrijte patlidžanom.
Ponovite slaganje, a patlidžan ovaj put prelijte paradajzom, kao i zadnji sloj tijesta.
Pecite 30 min, pospite mozzarellom i pecite još 15 min.