navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pravila kuhinje

Sedam začina koje morate imati: S njima je svako jelo ukusnije

Uz osnovne začine kao sol i vegetu, vašoj kuhinji su potrebni i još neki. Čuvajte ih u hermetički zatvorenim posudama, dalje od direktne topline i svjetlosti.

Objavljeno: 23.03.2022. u 10:50
get url
text

1. Mljevena crvena paprika

Upotrebljava se kao začin za čorbe, umake i mesna jela.

2. Lovorovo lišće

Nježne kvalitete jednog lista (ili čak polovina) dodaju dimenziju umaku ili supi koji krčkaju.

3. Mljeveni cimet

Daje nostalgiju desertima, ali isto čini i slanim jelima.

4. Mljeveni korijander

Često se koristi u mediteranskim juhama i varivima. Uparite ga s aromatičnim kimom za dodatni sloj okusa.

5. Mljeveni kim

Popularan u latinoameričkim jelima i curry prahu, svojim jedinstvenim, pomalo gorkim okusom pojačava zemljanost graha i mahunarki. Dodajte prstohvat da začinite povrtne ili mesne pljeskavice.

6. Čili u prahu

Ova mješavina (koja može uključivati ​​sušeni čili, bijeli luk, origano, kumin, korijander i klinčiće) daje koncentrirani začin. Prije pečenja mesa na roštilju utrljajte na odrezak.

7. Crni biber u zrnu

Prirodan je začin mnogim jelima, piše Real Simple.