navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vraćena za Sarajevo

Selmi Bajrami zabranjen ulazak u Srbiju

Pjevačica Selma Bajrami zadržana je na Međunarodnom aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Objavljeno: 22.01.2024. u 15:45
get url
text

Potom joj, kako je N1 saznao iz MUP-a Srbije, nije dozvoljen ulazak u ovu zemlju. Pjevačica je navodno vraćena za Sarajevo.

Doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin potvrdio je da je pjevačici zabranjen ulazak u Srbiju po njegovom naređenju.

- Ne možete pokazivati simbole "Velike Albanije" i uzimati novac u Srbiji. Kome je "Velika Albanija" ponos, Srbija ne treba da bude tezga. Kao što sam rekao, dok sam služio Srbiji kao direktor BIA izdao sam jedan broj naredbi koje se odnose na sve one koji gaze dostojanstvo Srbije i našeg naroda. Ne znam koje naredbe su ostale na snazi ali najbolje da izdajnici i oni koji misle da se može nekažnjeno pljuvati po Srbiji to sami provjere - izjavio je Vulin za Tanjug.

Od je ranije poznato da je pjevačica izazvala burne reakcije javnosti u Srbiji nakon što je tokom jednog nastupa u Sarajevu dok je pjevala albansku pjesmu rukama pokazala "dvoglavog orla".

Mnogi su tražili da joj se zabrani ulazak u Srbiji, ali zvaničnog saopćenja nije bilo. Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić je nakon ovoga bio upitan postoje li osnove za zabranu ulaska u Srbiju pjevačici.

- Mislim da ima razloga za to, kao i za još neke, ali to je nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova i sigurnosnih službi - kazao je tada Dačić za Informer.

I sama pjevačica se oglasila poslije svega: 

- Svi znate da sam ja "Selma internacionale"! Vi zovete samo kada je neka provokacija. Ja sam Bosanka, porijeklom sa Kosova. Apolitična sam osoba. Volim sve narode. Pjevam svuda gdje me vole. Neću više da razgovaram na tu temu.