navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Županijski sud u Splitu

Severina izgubila starateljstvo nad sinom, pjevačica poručila: Dijete se izjasnilo da želi biti sa mnom

Došlo je do preokreta u borbi za starateljstvo između pjevačice iz Hrvatske Severine i srbijanskog biznismena Milana Popovića.

Objavljeno: 23.01.2024. u 14:45
get url
text

Kako piše Nacional, Severina i Milan neće više dijeliti starateljstvo, kako je odlučeno 2021. godine na Županijskom sudu u Splitu, nego se starateljstvo ponovo vraća ocu, a ta odluka Vrhovnog suda stupa na snagu odmah, neovisno o eventualnoj Severininoj žalbi.

Nacional navodi da je razlog to što je "Županijski sud u Splitu povrijedio Zakon o parničnom postupku".

Severinina advokatica nema saznanja o navedenoj odluci Vrhovnog suda pa kaže da je ne može komentirati, stoji u saopćenju koje je dostavljeno medijima.

- Jedino što može sa sigurnošću reći je da "nije tačno da bi Vrhovni sud mogao promijeniti odluku Županijskog suda u Splitu, jer to i nije bio predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom, već je Vrhovni sud razmatrao jedno procesno pitanje o kome je mogao eventualno zauzeti stav drugačiji od Županijskog suda u Splitu i tražiti da to pitanje Županijski sud ponovno razmotri". Ako je tačno to što piše da je vraćeno radi saslušanja vještaka, radi se o presudi Vrhovnoga suda koja je u suprotnosti s pravnim stavom Ustavnoga suda iznesenog u sudskoj odluci Ustavnoga suda U-III/1568/2014. Time Vrhovni sud nije doprinio ujednačavanju sudske prakse, već upravo suprotno. Postupio protivno ustavno-sudskoj praksi - dodala je.

O svemu se oglasila i Severina, koja je odlučna u tome da se bori za dijete.

- Evo sad su i Vrhovne sudije dale svoj obol. Digli su ruku u ime mog djeteta koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sistema, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su donijeli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja advokatica. Ali da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dijete, bez kojeg sam bila 20 mjeseci, nećete se igrat s mojim djetetom. S kojim pravom? Moje dijete nije vreća krompira s kojim ćete trgovati - navela je Severina i dodala:

- Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovo svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji djeteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem govoriti da ne bih nekoga uvrijedila - navela je Severina.