Kolač se po želji može praviti s manjim ili većim kroasanima. Također, po želji možete koristiti kroasane s vanilijom ili čokoladom ili kombinirati te dvije varijante.
Sastojci:
200 grama petit keksa
3 pudinga od čokolade
3 pudinga od vanilije
12 kašika šećera
2 l mlijeka
10 velikih kroasana (po želji vanilija ili čokolada)
3-4 kašike eurokrema
300 ml vrhnja za šlag
mlijeko za umakanje kroasana
Priprema:
Keks umočite u mlijeko i slažite u lim za pečenje ili na tacnu s obručem promjera 25×35 cm
U posudu dodajte puding od čokolade, šest kašika šećera i malo mlijeka od jedne litre i zatim pomiješajte
Ostatak mlijeka stavite da se kuha
Vrelo mlijeko sklonite s peći i umiješajte pripremljene sastojke, nastavite kuhati puding
Čim sklonite s peći puding prelijte preko keksa
Odmah nastavite slagati kroasane
Kroasane malo pritisnite prstima da upadnu
U posudu dodajte puding od vanilije i šest kašika šećera, te prelijte i pomiješajte s malo mlijeka od jedne litre
Ostatak mlijeka stavite da se kuha
Vrelo mlijeko stavite sa strane i umiješajte pripremljeni puding
Nastavite kuhati puding
Čim sklonite s peći prelijte ga preko kroasana i rasporedite
Odmah dok je vruć rasporedite eurokrem
Ostavite kolač da se ohladi
Napravite vrhnje za šlag
Premažite ga po kolaču
Stavite kolač u frižider do rezanja