navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Neinvazivni zahvat

Šta je "lip blush": Tretman nakon kojeg će vaše usne izgledati punije

Želite punije usne, ali se bojite invazivnih zahvata, u obliku hijalurona i filera? Rješenje može biti "lip blush" tehnika, koja je jedan oblik trajnog makeupa.

Objavljeno: 28.01.2022. u 18:19
get url
text

Možda na prvu zvuči strašno, no kada vidite rezultate - djeluje samo kao precizno i konstantno lijepo ocrtana olovka na usnama koja lagano vizualno povećava njihov dojam.

Osobe kojima se ne preporučuje ovaj tretman su one koje imaju ili su sklone kožnim bolestima, kao što su keloidni ožiljci ili herpes, alergije, hormonalne terapije, trudnice i dojilje.

Također, pitanje koje se često postavlja jeste - smije li se "lip blush" tehnika izvoditi na usnama tretiranima filerom? Odgovor je da smije.

Postupak traje oko tri sata, ovisno o zahtjevnosti usana. Prvo se iscrtavaju usne, a ći. Kod "lip blush" tehnike boja se bira prema prirodnoj boji usana, dakle, kada se zagledate u svoje usne, prema unutrašpnjem rubu usana primijetit ćete njihovu prirodnu boju.

Ako se želi postići efekt ruža, onda se bira boja prema bojama koje žena nosi svakodnevo.

Nakon iscrtavanja skice, kreće se sa radom. Tokom tretmana koristi se anestetik kako bi se ublažio osjećaj iritacije. Nakon tretmana moguća je otečenost, ali ona splasne već nakon nekoliko sati.

Efekt na usnama traje jednu do tri godine, a cijena tretmana je od 500 do 800 KM.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@lipblushldn)