navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Najluđa noć

Šta obući za Novu godinu: Birajte udodno pa bilo to crveno, od šljokica ili satena

Novogodišnja noć, koliko god "izlizano" zvučalo, mnogima predstavlja novi početak i priliku da u nadolazećih 12 mjeseci poprave ili započnu sve ono što su dugo odgađali.

Objavljeno: 20.12.2023. u 08:05
get url
text

Postoje vjerovanja da radi sreće u ljubavi, u Novu godinu treba ući sa nečim crvenim. No to ne mora baš biti haljina ili odijelo u ovoj boji, dovoljan je neki detalj. 

Šta god da nosite preporučuje se da outfit bude u nekoj od 8 boja - crvena, plava srebrena, roza, ljubičasta, zelena, zlatna, bež.  To su boje koje će, prema nekim vjerovanjima, pomoći manifestirati sreću i sve dobro.

Ako i vama Nova godina ima posebno značenje, a još uvijek niste smislili outfit u nastavku vam donosimo nekoliko prijedloga.

Prije svega, radi dobrog raspoloženja, važno je da obučete nešto u čemu ćete se osjećati ugodno, bilo da je to elegantno, seksi ili otkačeno. 

Crvena boja – novogodišnji klasik

Ako je neka prilika idealna za crvene kombinacije, onda je to Nova godina. Crvena je boja ljubavi i radosti i možemo reći boja Nove godine. Ako se opredijelite za nju u ovoj posebnoj večeri, to će biti apsolutno pravi izbor. Možete odabrati crvenu haljinu ili crveno odijelo. Uz ove kombinacije možete uklopiti i crveni karmin i spremni ste za magičnu noć!

Šljokice, šljokice, šljokice

Koja je to prva asocijacija na novogodišnju noć ako to nisu šljokice? Za sve ljubitelje šljokica, ovo je pravo vrijeme da ponesete svjetlucave odjevne komade! Možete se odlučiti za samo jedan odjevni predmet koji će biti prekriven šljkicama, za pantalone, suknju ili sako, a možete odabrati i predivnu šljokičastu haljinu, pa i odijelo za ovu posebnu noć.

Odijela neobičnih boja

Sve dame koje više vole svečana odijela od haljina, mogu izabrati dezene, boje i materijale odijela koje do sada nisu nosile. Odaberite ljubičasto, zeleno ili plavo metalik odijelo i nećete pogriješiti.

Mala crna haljina za sve prilike

Ukoliko ne možete da odaberete pravu haljinu za novogodišnju proslavu, nikada nećete pogriješiti sa malom crnom haljinom. Sa njom možete kombinovati različite cipele, aksesoare i novogodišnju šminku. Ona je jednostavno klasik, koji nikada ne izlazi iz mode.

Haljina od satena

Ako želite da u novogodišnjoj večeri izgledate ženstveno i nježno odaberite haljinu od satena. One se mogu naći u svim bojama i u različitim krojevima, a vi odaberite onu koja vam najviše odgovara i zablistajte dok dočekujete Novu godinu.

Ako ostajete kod kuće

Ako želite udobnost, a da se pritom ne osjećate previše nesređeno, odlučite se za oversize jeans, udobno pletivo i jedan ekstravagantan detalj poput kapice Djeda mraza. Naravno, uvijek su dobro došli i džemperi ili pidžame sa prazničnim motivima.