navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dizajnerice izabrale

Stajete na "ludi kamen": Ove vjenčanice nosit će se u 2023. godini

Za sve mlade koje će ove godine stati na "ludi kamen" postoji jedna vrlo važna stavka bez koje to nikako ne može proći - vjenčanica.

Objavljeno: 10.01.2023. u 07:45
get url
text

Bilo da se odlučite za super šik minimalistički look ili raskošnu haljinu u kojoj ćete izgledati kao princeza, važno je odabrati pravu haljinu u kojoj ćete se dobro osjećati, ali i koja vams e sviđa.

Mogućnosti su beskrajne i sigurno ne znate odakle početi, pa nije loše pogledati kakvi nas to trendovi u vjenčanicama čekaju ove godine.

Dvije londonske dizajnerice, Jess Kaye i Rosie Williams, za Glamour su podijelile kakve ćemo haljine i stilove viđati u 2023. godini.

Veliko i moderno

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vera Wang Bride (@verawangbride)

Oversize stilovi i volumen vratili su se na velika vrata, a u 2023. godini viđat ćemo sve samo ne tradicionalne stilove kada su u pitanju vjenčanice. Nosit će se haljine s voluminoznim suknjama u kontrastu s modernim detaljima, poput izreza na nozi i jednostavnog i modernog gornjeg dijela - nosit će se haljine bez naramenica, kao i one s tankim naramenicama, ali u kombinaciji s raskošnim donjim dijelom.

Sofisticirani glamur

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Revelry (@shoprevelry)

Glamurozno i sofisticirano - to su dvije riječi kojima možemo opisati sljedeći stil vjenčanica, idealan za modernu ženu i mladu.

U 2023. čeka nas sve veća potražnja za jednostavnim, dugim haljinama od satena koje su besprijekorno pripijene uz tijelo i lijepo ističu figuru, a posebno će popularne biti one u klasičnoj bijeloj boji, ali i one u boji šampanjca.

Kraće haljine

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WEDDING DRESSES | OCCASION WEAR (@occasionsofweststreet)

Od maxi, midaxi i midi do mini i mikro mini - postoji vjenčanica gotovo svake dužine koju možete zamisliti, no ove će se godine zabilježiti porast vjenčanica koje nisu duge do poda, poput onih tradicionalnih. Buduće mlade sve se više okreću praktičnim stilovima i nešto kraćim dužinama, pa biraju midi i mini vjenčanice u kojima mogu bez problema plesati cijelu noć.

Čipka

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daily Wedding Dress Inspo (@weddingdressesofficial)

Kao što smo već vidjeli na modnim pistama, čipkasti detalji su veliki trend za 2023, posebno kada su u pitanju vjenčanice. Sve se više djevojaka odlučuje za čipku na vjenčanicama, ali s modernijim zaokretom, pa ćemo tako viđati sve više jednostavnih haljina s minimalističkim čipkastim detaljima.

Hlače i odijela

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marie Catherine le Hodey - wedding dress designer (@mclehodey)

Velika većina modernih djevojaka želi spojiti ugodno s korisnim i svjesne su da vjenčanicu neće nositi dva puta, pa sve više biraju hlače i odijela koja će, osim na vjenčanju, moći nositi i u nekoj drugoj prilici. Zato se vjenčanim hlačama i odijelima predviđa posebno velika popularnost u godini pred nama.