navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nosila je i 2010. godine

Supruga katarskog šeika na otvaranju Svjetskog prvenstva odjenula haljinu modne kuće Prada

Otvaranju Svjetskog prvenstva u fudbalu prisustvovala i Moza bint Nasser (63), supruga šeika Hamada bin Khalifa Al Thanija, nekadašnjeg katarskog emira, i majka sadašnjeg emira Tamima bin Hamada Al Thanija.

Objavljeno: 22.11.2022. u 11:08
get url
text

Ona se na ceremoniji otvaranja pojavila u dugoj bordo Pradinoj haljini od satena, koju je upotpunila jaknom u istoj boji i maramom. Kompletan stajling začinila je svjetlucavim brošem i nakitom te brendiranom kožnatom torbom.

Moza bint Nasser putem Instagrama je svima poželjela dobrodošlicu:

"Došlo je vrijeme. Dobrodošli u Katar i sretno svima", napisala je u opisu fotografija na kojima je sa suprugom i djecom.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SheikhaMozaFashion (@sheikhamozafashion)

Haljinu je prvi put odjenula 2010. godine kada je njena zemlja aplicirala za ulogu domaćina Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Kreaciju je Prada izradila po narudžbi, a inspirisana je njenom kolekcijom za proljeće i ljeto 2007. godine.

Suprugu šeika Hamada često nazivaju "kraljicom stila", a 2015. godine proglašena je jednom od najbolje odjevenih žena na svijetu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moza bint Nasser (@mozabintnasser)

Rođena je 1959. godine, a njen otac bio je ugledni katarski biznismen i opozicijski vođa za vrijeme vladavine Khalifa bin Hamada bin Abdullaha Al Thanija.

Poznata je po svom radu u području zdravstva i obrazovanja, a 1995. utemeljila je Fondaciju za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice.