navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sutra u Konjicu

Sve spremno za "Skok u Kazan", titulu brani Dino Bajrić

Sve je spremno za "Skok u Kazan", 21. međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu, koje će biti održano u subotu, 29. jula, s početkom u 16 sati na glavnoj gradskoj plaži u Konjicu.

Objavljeno: 28.07.2023. u 11:33
get url
text

- U subotu će 18 skakača iz cijele regije pokušati dobiti što bolje ocjene stručnog žirija. Drago nam je da će se na plaži Stari Pazar u Konjicu okupiti nekoliko hiljada posjetilaca, zaljubljenika u ekstremne skokove u rijeku Neretvu - saopćili su organizatori.

Skokovi se izvode s visine od 18 metara u Neretvu na mjestu koje se naziva Kazan. Kazan je dimenzija dva puta dva i dubine dva metra, omeđen stijenama na dubini od jednog metra, što skokovima daje posebnu draž i podiže adrenalin, kako takmičara, tako i publike.

Titulu najboljeg skakača brani odlični Dino Bajrić iz Sarajeva.

- S te sam skakaonice krenuo i do sada sam izveo veliki broj skokova. Znao sam sa stijene za jedan dan skočiti 12-13 puta. Dugi niz godina se takmičim i svaki put je novo iskustvo. Najteže će mi biti odbraniti naslov najboljeg. Svi smo konkurenti i svi koji dolaze su najbolji što se tiče regije - kaže Dino Bajrić.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Konjic, a sponzori su, između ostalih i Federalno ministarstvo kulture i sporta te Turistička zajednica i Vlada HNK.