navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni glumac

Tom Cruise je ušao u sedmo desetljeće i tvrdi da su za njegovu vitalnost odgovorne ove četiri zdrave navike

Vožnja kajakom po moru, speleologija, mačevanje, traka za trčanje, utezi, penjanje po stijenama, planinarenje, trčanje... samo su neke od aktivnosti kojima se bavim, kazao je Cruise

AUTOR: Gloria.hr
Objavljeno: 24.04.2024. u 11:06
get url
text
Osim estetskih operacija 61-godišnjeg američkog glumca Toma Cruisea drži još nešto.
Što je to što mu daje snagu i agilnost da se u posljednjoj seriji kultnog Mission Impossible baci s motorom s litice?
Također, očima javnosti nije promaknuo ni nedavni događaj kada je na proslavi 50. rođendana Viktorije Beckham pomogao fotografu da ustane nakon što se spotaknuo na stepenicama. Iza ove spretnosti krije se način življenja, ali i ono što ovaj popularni glumac unosi u tijelo.
Sljedeće prehrambene navike ključ su zdravlja i vitalnosti ove mega popularne zvijezde.
Izbjegava ugljikohidrate
Tom izbjegava ugljikohidrate s visokim glikemijskim indeksom koji se nalazi u hrani poput peciva, tjestenine i žitarica, piše Gloria.hr
- Ugljikohidrati stvaraju inzulin, hormon starenja. U tijelu ugljikohidrati postaju molekule glukoze koje oštećuju mišićno i kožno tkivo što pak uzrokuje starenje - kaže nutricionist dr. Paul Clayton i preporučuje konzumiranje ugljikohidrata poput mahunarki za koje je tijelu potrebno proizvesti manje inzulina.
Glumac ipak nije oduvijek na dijeti bez ugljikohidrata. Zapravo, jednom je podijelio svoj recept za špagete, prozvavši se kraljem carbonare.
Konzumira kuhanu i grilanu hranu
Ova filmska zvijezda kloni se svega prženog. Cruise se kune u hranu kuhanu na niskim temperaturama uglavnom na žaru.
To je zato što hrana kuhana na visokim temperaturama ima tendenciju uzrokovati hroničnu upalu tkiva i ubrzati starenje. Neka od mnogobrojnih istraživanja pokazuju da je jedna od najboljih prehrambenih navika za osobe starije od 50 godina konzumiranje protuupalne hrane, poput lososa, tamne čokolade, sirove zobi, borovnica, đumbira, cvekle, brokule, maslinovog ulja, paradajza i špinata.
Zdrave grickalice uvijek su uz njega
Unatoč gustom rasporedu na setu, Tom održava visoku razinu energije čak i navečer kada većina počinje drijemati. Tajna je kako kaže, u zdravim grickalicama poput orašastih plodova, organskih borovnica, pa i datulja posutih kokosom te kikiriki maslac. Nakon svega, ne čudi stoga da se Cruise može spretno penjati po liticama, skakati s njih, upravljati mlažnjacima, helikopterima, voziti trkaće automobile i raditi sve što mu omogućuje da živi punim plućima.
Izbjegava šećer
Šećer u obliku slatkiša za Cruisea je strogo zabranjeno, pogotovo kad se priprema za snimanje akrobatskih scena na setu. Istraživanja pokazuju da šećer može ubrzati starenje uzrokujući upale i oštećujući kolagen i elastin. Konzumacija previše šećera također može ubrzati starenje i boranje kože.
Razni sportovi kao pogon
Vožnja kajakom po moru, speleologija, mačevanje, traka za trčanje, utezi, penjanje po stijenama, planinarenje, trčanje... samo su neke od aktivnosti kojima se bavim - odgovorio je Tom na pitanje kako ostaje mlad i potvrdio da je njegovo tijelo i dalje u punoj snazi.
POVEZANO