navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Atrakcija za turiste

Tradicionalni ples u šumi baobaba čuvar naslijeđa Senegala

U Senegalu, večera "iznenađenja" među stablima baobaba, uz plesove i muziku etničkih grupa, nudi stranim turistima divne trenutke, pružajući živopisne uvide u senegalsku kulturu.

Objavljeno: 21.01.2024. u 13:20
get url
text

{$galerijaFotografija}

Sa populacijom od oko 16 miliona stanovnika, obalom dugom 720 kilometara i pješčanim plažama koje privlače ljubitelje morskog turizma, Senegal, destinacija u zapadnoj Africi, također ima za cilj ojačati svoj kulturni turizam.

Jedinstveni plesovi i rituali etničkih grupa Wolof, Lebu, Fulani, Tukulor, Serer, Diola, Mandinka i Bassari koji žive u Senegalu dodali su novu dimenziju turističkom sektoru posljednjih godina.

Oko 100 kilometara od glavnog grada Dakara, u blizini grada Mboura, selo Mbourokh dva puta sedmično prikazuje plesove i rituale različitih etničkih grupa koje turisti mogu vidjeti.

Program, koji počinje zalaskom sunca u šumi okruženoj stoljetnim stablima baobaba nekoliko kilometara od sela, nastavlja se do ponoći.

U regiji Petit Cote, jednoj od najvažnijih turističkih destinacija u Senegalu zbog svojih plaža, turisti se nakon zalaska sunca odvode iz hotela u šume baobaba u Mbourokhu, uz obećanje da će doživjeti "izvanrednu večeru".

Po izlasku iz autobusa u potpunom mraku, turiste dočekuju zvuci soroube, instrumenta nalik bubnju na kojem svira etnička grupa Mandinka.

AA-20240121-33492755-33492750-TRADICIONALNI_PLES_U_SUMI_BAOBABA_CUVAR_NASLIJEDA_SENEGALA.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow