navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Poslovni stajling

Tri prijedloga kako provesti ljeto u uredu sa stilom

Tokom ljeta, kada vladaju velike vrućine, jedan od najvećih problema je kako odabrati odjeću u kojoj ćemo se osjećati ugodno, ali ne narušiti poslovni bonton?

Objavljeno: 30.05.2022. u 21:11
get url
text

Dodatni problem je i činjenica da, dok je vani oko 30 stepeni celzijusa, uredi su klimatizirani na ugodnih dvadesetak stepeni, pa možda lepršavi komplet u kojem ste ujutro izašle iz stana nije idealan za kancelarijsku svježinu.

Ipak, moguće je ostati i izgledati lijepo na poslu i tokom vrućina.

Evo nekoliko prijedloga:

Haljina je uvijek pun pogodak

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee)

Ljetne haljine uvijek su dobra ideja, a od velikog izbora različitih modela, za formalniji uredski „dress code“ najbolje su one midi dužine na kopčanje s kratkim rukavima.

Odvažni uzorci ili monokromatske, u jarkim ili zagasitim bojama, haljine su najjednostavniji odjevni komad koji ne iziskuje previše kombiniranja.

Ne bježite od odijela

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra van Bremen (@petravanbremen)

Razlika između ljetnog i standardnog odijela prvenstveno je u materijalu, pa ljeti umjesto hladno prešane vune biramo lan ili mješavine s pamukom i viskozom ili svilom te svjetlije i veselije boje.

Lagani blejzer dobro je imati pri ruci ako sjedite blizu klima- uređaja, a izvan ureda dovoljan je prsluk u funkciji topa ili samo jednostavan T-shirt.

Bluza u kombinaciji sa dugom suknjom

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Aiken (@lisa.aiken)



Midi suknja opuštenog kroja koja prati siluetu i jednostavna bluza bit je odličan izbor. Bluza može biti svilena ili „oversized“ pamučna, a što se suknje tiče, svilena ili lanena bit će optimalna za elegantan poslovni look na velikim vrućinama.