Postupak pripreme:
Sjediniti sve sastojke i dobro promiješajte. Ako je tijesto rijetko dodajte još malo brašna.
Otopite 20 grama margarina i dodajte u tijesto.
Dobro umjesite tako da se tijesto odvaja od posude.
Pokrijte prozirnom folijom i ostavite 40 minuta na sobnoj temperaturi da se tijesto digne.
Potom oklagijom razvijte tijesto kao za pizzu, promjer 30 centimetara.
U tepsiju, koju možete premazati uljem, stavite papir za pečenje, a potom tijesto, pa ga ostavite 20 minuta da nadođe.
Možete tijesto izrezati kao baklavu ili na neke druge oblike po želji, pa ga premažite žumancem.
Pospite sjemenkama po želji i pecite na 200 stepeni Celzijusa da pogača dobije zlatnu boju.
Pečenu, izvaditi iz rerne, prekriti salvetom i ostaviti da se progladi.
Servirajte je za doručak uz namaze, mladi sir, čaj ili za ručak uz glavno jelo.