navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
"Zlatni rez"

Tvrdnje najpoznatijeg estetskog hirurga: Princeza Diana imala je najsavršeniji oblik lica, prate je kraljica Rania i Grace Kelly

Ako je vjerovati "golden ratiou", odnosno "zlatnom rezu", formuli po kojoj su stari Grci računali savršenosti i nesavršenosti na licu čovjeka, princeza Diana bila je najatraktivnija članica neke kraljevske porodice.

Objavljeno: 15.07.2020. u 20:02
get url
text

Na istraživanje, koje je prenio Daily Mail, upustio se poznati u svijetu estetski hirurg, dr. Julian De Silva, koji je dobro znanu formulu isprobao na pripadnicama svih kraljevskih porodica i došao do zaključka da je lice princeze Diane najbliže savršenstvu, mjereći simetriju očiju, usta, nosa i svega ostalog na licu i glavi.

Njegova lista kraljica, vojvotkinja i princeza izgleda ovako:

1. Princeza Diana - 89,05 posto.

2. Jordanska kraljica Rania - 88,9 posto.

3. Grace Kelly, princeza od Monaka - 88,8 posto.

4. Vojvotkinja od Sussexa - Meghan Markle - 87,4 posto.

5. Vojvotkinja od Cambridgea - Kate Middleton - 86,8 posto.

Kako je otkrio De Silva, princeza Diana pobjedila je za samo jedan posto razlike od jordanske kraljice Ranije, a odmah “za petama” bila im je i princeza Grace, koja je na trećem mjestu.

 

 

- Diana je dobila najviše ocjene zbog svog oblika lica, širine nosa, površine obrva, ali i čela i obrva. Najmanje ocjene dobila je za bradu i usne koje su pretanke i slabije definirane, dok brada nije klasična kao kod mnogih žena – objasnio je De Silva.

 

 

Jordanska kraljica Rania, koju mnogi opravdano smatraju najljepšom pripadnicom neke kraljevske porodice, dobila je najviše ocjene za klasični oblik brade, kao i za usne, dok je slabije prošla zbog širine nosa i područja obrva.

 

 

Samo 0,1 posto manje bodova od jordanske kraljice Ranije dobila je Grace Kelly, poznata kao i princeza od Monaca, koja je završila na trećem mjestu. Njena bezvremenska ljepota očarala je mnoge, a najviše ocjene dobila je za razmak između očiju i sam položaj očiju, za što je, u zbroju, dobila nevjerovatnih 99,8 posto. Najviše ocjene dobile su i njene usne.

 

 

Zahvaljujući svojoj savršenoj simetriji, na listi se našla i Meghan Markle, koja, prema mišljenju dr. De Silve, više od bilo koje druge princeze ima ono što su Grci smatrali savršenim licem. Njen nos je gotovo savršen, baš kao i pozicija očiju, a uz sve to ima i srcoliki oblik brade, koji se mnogima sviđa.

 

 

Na posljednjem mjestu našla se vojvotkinja od Cambridgea, supruga buduće britanskog kralja, Kate Middleton. Kada je riječ o njenim ocjenama, skupila je 86,8 posto zahvaljujući savršenoj udubini između nosa i usana, kao i vrlo jakim i izraženim razmakom između očiju. Manje ocjene dobila je zbog oblika brade i vilice.