navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Američka zvijezda

Twitter vratio račun Kanyea Westa nakon višemjesečne zabrane zbog poticanja na nasilje

Račun Kanyea Westa ponovno je aktivan na Twitteru nakon gotovo osmomjesečne zabrane koju je zvijezda imala zbog uvredljivih tweetova.

Objavljeno: 31.07.2023. u 21:43
get url
text

Američki reper, poznat kao Ye, optužen je za kršenje pravila platforme koja zabranjuju poticanje na nasilje. Nije objavio ništa novo otkako se vratio na stranicu koju je vlasnik Elon Musk promijenio u X, piše BBC.

Yeov račun sada prikazuje njegovu posljednju objavu od 1. decembra 2022., dan prije nego što je blokiran. Musk je tada rekao da je Ye "prekršio pravilo potičući na nasilje" te da će račun biti suspendiran.

Do ukidanja je došlo nakon što je muzičar objavio niz uvredljivih tweetova - od kojih se činilo da jedan prikazuje simbol koji kombinira svastiku i Davidovu zvijezdu.

Suspenzija je uslijedila nakon slične zabrane dva mjeseca ranije, kada je Ye prvobitno dobio zabranu na Twitter i Instagram račune nakon objavljivanja antisemitskih poruka u oktobru. Obje su platforme uklonile njegove objave.

Istog mjeseca, modni div Adidas prekinuo je saradnju s reperom, rekavši da "ne tolerira antisemitizam i bilo koju drugu vrstu govora mržnje".