navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Glumica i manekenka

Umrla je Bondova djevojka čije su lice mnogi imali na posterima

Glumica i manekenka Margaret Nolan, koja se proslavila ulogom u Goldfingeu, trećem dijelu serijala filmova o Jamesu Bondu, preminula je u 76. godini.

Objavljeno: 13.10.2020. u 09:33
get url
text

Vijest o njenoj smrti podijelio je na svom Twitter profilu filmski reditelj Edgar Wright.

- Imam tu tužnu dužnost saopćiti da je preminula glumica i umjetnica, veličanstvena Margaret Nolan. Bila je u središtu svega cool u 60-ima - pojavila se s Beatlesima, bila je izvanredna u Bondu i bila je dio "Carry On" glumačke ekipe - napisao je.

"Ona je bila manekenka koju su obojili u zlato u kultnom posteru za film Goldfinger, u kojem je glumila Dink. Pojavila se i u klasiku "A Hard Day's Night", "Carry On Girls", "No Sex Please", "We're British", i mnogim drugima, stvarajući svoj imidž glamurozne dive.

Radio sam s njom prošle godine jer je igrala malu ulogu u "Last Night In Soho". Bila je tako smiješna, britka i, kao što možete zamisliti, puna najnevjerojatnijih priča. Tako mi je drago što sam je upoznao. Moje srce je s njenom porodicom i svima koji su je voljeli. Puno će nam nedostajati". 

Margaretin sin potvrdio je da je preminula još 5. oktobra, ali je službena potvrda njene smrti došla tek danas.

Kada je tek započela karijeru, na sceni se pojavila kao manekenka pod umjetničkim imenom Vicky Kennedy, ali se ubrzo počela predstavljati pod pravim imenom. Odbila je ponudu da dvije godine putuje svijetom promovirati film o Bondu kao manekenka jer se željela posvetiti glumačkoj karijeri. Bila je ikona 60-ih godina i njeno lice krasilo je brojne postere koje su muškarci tog doba lijepili po svojim sobama.