navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Prestižni događaj

Vjenčanja kćerke Billa Gatesa: Ceremonija na farmi od 16 miliona dolara, mlada u kreaciji Vere Wang

Najstarija kćerka Billa i Melinde Gates Jennifer Gates udala se proteklog vikenda za Nayela Nassara. Bilo je to jedno od najprestižnijih i najekskluzivnijih vjenčanja.

Objavljeno: 18.10.2021. u 08:55
get url
text

Dvadesetpetogodišnja Jennifer Gates udala se za zaručnika, 30-godišnjeg profesionalnog jahača konja iz Egipta.

Svadbena svečanost održala se na njihovoj 16 miliona dolara vrijednoj farmi koja se proteže na 124 hektara i nalazi se u Sjevernom Salemu, malom gradu u okrugu Westchester.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diario Panorama (@diariopanorama)

 

Jennifer je nosila čipkastu haljinu dugih rukava koja se nastavljala u dugu lepršavu suknju od tila.

Činjenica da je vjenčanje održano na privatnom luksuznom ranču mladenaca imalo je značajan utjecaj na cjelokupan stil vjenčanja.

Umjesto klasičnog glamura i balskog uređenja, imanje je odisalo rustikalnim, romantičnim boho stilom, a po travnjaku su bili poslagani i veliki fenjeri koji su mladencima i gostima osvjetljavali put.

Međutim, mnoge je pomalo iznenadila vjenčanica koju je nosila mladenka. Naime, Jennifer je odabrala haljinu u vintage stilu koja odgovara temi vjenčanja.

Haljina je napravljena od dva različita materijala; gornji dio s dugim rukavima izrađen je od najfinije čipke, dok donji dio u obliku suknje unosi malo raznolikosti u prilično konzervativnu kreaciju zahvaljujući razigranom tilu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nayel Nassar (@nayelnassar)

Prema pisanju stranih medija, haljina je prema mladenkinim željama prilagođeni dizajn poznate dizajnerice vjenčanica Vere Wang.

I dok stil haljine nije toliko neuobičajen, mnogima je za oko zapela boja Jenniferine Vera Wang vjenčanice – umjesto tradicionalno bijele, mladenka je do oltara stigla u nježnoj i delikatno ružičastoj kreaciji.

No, tradicija je bila ispoštovana po pitanju haljina i djeveruša. Naime, baš kao što je tipično za SAD, djeveruše su imale iste haljine.

Jennifer Gates je za svoje najbliže prijateljice odabrala duge, lepršave haljine golih ramena i visokog ovratnika.

Devet djeveruša u haljina boje petroleja davale su zgodan kontrast njenoj nježnoj ružičastoj haljini.

Jenniferin suprug Nayel Nassar rođen je 21. januara 1991. u Chicagu, Illinois i profesionalni je jahač i konjanik.

Iako rođen u SAD-u, natječe se pod egipatskom zastavom te tako predstavlja rodnu zemlju svojih roditelja.

Također je diplomirao ekonomiju na Stanfordu, a diplomirao je ekonomiju na 2013. Njegova izabranica također je studirala ljudsku biologiju na Stanfordu, a diplomirala je 2018. godine.