navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pomoć sugrađanima

Volonteri šetaju pse onima koji ne mogu ili ne smiju napuštati svoje domove

Udruženje za zaštitu životinja "Ruka za šapu" i pet magazin WOOF.ba, u saradnji sa Timom volontera Sarajevo, pokreću volontersku akciju šetanja pasa za sugrađanke i sugrađane sa područja Kantona Sarajevo koji ne mogu ili ne bi smjeli da napuštaju svoje domove.

Objavljeno: 29.03.2020. u 08:17
get url
text

- Volonteri i volonterke će u predviđenom vremenskom periodu od pet do 18 sati, u skladu sa instrukcijama i uputama FCUZ izvesti vaše pse, te po potrebi obaviti kupovinu hrane i ostalih neophodnih stvari za vaše kućne ljubimce – kažu u ovom Udruženju, a možete ih kontaktirati na telefon: 060/35 32 703.

Uzimajući u obzir ozbiljnost trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19,iz Udruženja mole sve sugrađane i sugrađanke da ne zloupotrebljavaju ovu uslugu kako bi volonteri i volonterke bili u stanju pomoći onima kojima je pomoć istinski potrebna.

- Svi oni koji bi željeli da daju svoj doprinos, te žele volontirati, mogu nas kontaktirati putem telefona: 062/943-990 ili mailom: [email protected], uz napomenu da bi željeli da se priključe ovoj volonterskoj akciji – naveli su u Udruženju.