navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Instruktorica

Za dvije godine skinula 72 kilograma, kaže da je uz ovaj način prehrane mršanje bilo lakše

Amber Clemens navodi da su joj od velike pomoći bili sjeckani kompleti salata, grčki jogurt, štapići od mesa, proteinski šejkovi, pločice, proteinski obroci iz mikrovalne pećnice, doručak "iz šolje", proteinski vafli i zamrznute pločice od grčkog jogurta

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 26.04.2024. u 10:44
get url
text
Amber Clemens prije mršanja i sada
Amber Clemens prije mršanja i sada
Instruktorica za mršanje, Amber Clemens, koja je izgubila 72 kilograma od 2018. do 2020. godine, otkriva namirnice koje su joj olakšale cijeli proces gubitka kilograma.
Amber navodi da su joj od velike pomoći bili sjeckani kompleti salata, grčki jogurt, štapići od mesa, proteinski šejkovi, pločice, proteinski obroci iz mikrovalne pećnice, doručak "iz šolje", proteinski vafli i zamrznute pločice od grčkog jogurta.
- Najteže, najispunjenije i najsmislenije poglavlje mog života - rekla je Amber o svom dvogodišnjem putovanju te dodala:
- Volim sjeckani miks salata, od njih možete napraviti više obroka, a dolaze u gomili različitih okusa. Dodajte tome bilo koju vrstu proteina - ​​podijelila je Amber (33) u videu koji je prikupio 70.000 pregleda navodeći da je njoj omiljeno - pileće meso na žaru.
Preporučeni unos je 0,8 grama proteina po kilogramu tjelesne težine.
Amber, koja sve savjete dijeli sa više od 870.400 TikTok pratilaca, navodi da također uživa u nemasnom grčkom jogurtu, sa ili bez dodatnih proteina.
- Mogu se naći u raznim ukusima, a sami po sebi su odličan izvor proteina - navodi Amber pa dodaje da su idealna zamjena za grickalice i deserte.
Studija o prednostima grčkog jogurta u procesu mršanja iz 2016. otkrila je da je veći unos povezan sa manjim rizikom od prekomjerne težine ili gojaznosti, iako su autori studije upozorili da postoji nekoliko ograničenja u njihovoj analizi.
Amber također predlaže tanke kobasice od govedine i proteinske šejkove, kao i obroke iz mikrovalne pećnice.
- Obroci iz mikrovalne pećnice su sada mnogo bolji i kvalitetniji - kaže ona, pa navodi da su njen izbor makaroni sa sirom.
- Možete im dodati i malo piletine koju ste ranije spremali - istakla je Amber te dodala:
- Također mi se jako sviđaju one posude sa salatom i mesom koje možete naći u marketima, često imaju dovoljnu količinu proteina.
Njen favorit je užina sastavljena od šunke, žutog sira i badema, za doručak bira jaja sa sirom i kobasicom, a kada bi željela da se zasladi, uzima vafle sa maslacem i vanilijom, kao i sladoled od grčkog jogurta.
Ovo su još neki prijedlozi obroka koji su se našli u komentarima ispod videa: salata i tunjevina, pileći štapići pripremljeni na zdrav način, ali uz dodatak cheddar sira, kao i salata i piletina sa čili limetom.
Amber je inače drastično smršala poslije operacije, a u svojim videima je pokazala da joj je poslije svega u predjelu stomaka ostao ogroman višak kože, koji je također morala da odstrani hirurški. Oporavak je trajao relativno dugo.
POVEZANO