navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Savjeti

Za ljepšu kožu zimi, uključite u ishranu jabuke, naranče, kivi...

Zimsko vrijeme i nije baš zabavno za kožu, posebno ako se suočavate sa problemom suhe kože.

Objavljeno: 24.12.2023. u 17:24
get url
text

Bez odgovarajuće njege suha koža može dovesti do pucanja i krvarenja, a oštra zima i vjetar samo pogoršavaju taj problem.

Izbjegavajte jako zagrijane unutarnje prostore, vrući tuš, kao i oštre gelove za umivanje koji smanjuju nivo vlage kože.

Uvijek imajte pri ruci mlijeko za tijelo, prirodna ulja ili maslace koje je dobro nanositi na vlažnu kožu nakon tuširanja. Na taj način ćete nahraniti kožu i zadržati je mekom

Sa smanjenjem temperatura imamo tendenciju unosa manje vode. Okrećemo se toplim napicima poput čaja, mlijeka ili tople čokolade, ali ne zaboravite da vaša koža treba dodatnu hidrataciju iznutra. Možete piti mlaku vodu sa limunom koja će vas ugrijati, a istovremeno pružiti osvježavajuće rješenje koje će vas hidratizirati.

Vrlo je važna konzumacija hrane koja sadrži puno vode. Uključite u svoju prehranu jabuke, naranče, kivi, celer, paradajz, tikvice, krastavce i mrkvu. Pobrinite se da unosite dovoljno vitamina C, kao i cinka da biste održali proizvodnju kolagena i elastina. Preporuča se omega-3 kao dodatak prehrani ili konzumacija više masne ribe i lanenog ulja za održavanje podatne i glatke kože.

Domaće hidratantne maske su odličan izbor za suhu kožu. Koristite prirodne sastojke poput meda, avokada, jogurta, maslina, jojobe, bademovog ulja, banane ili aloe vere. Maske ostavite na koži 10 – 30 minuta za potpuni učinak.