navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Otkrio u intervjuu

Zajedno glumili 2008. godine, a ništa nisu znali: Del Boy iz "Mućki" saznao da ima kćerku i unuka

Britanski glumac David Jason (83), publici širom svijeta najpoznatiji po ulozi Del Boya u seriji "Mućke", otkrio je da ima kćerku za koju dosad nije znao.

Objavljeno: 28.03.2023. u 22:57
get url
text

U intervjuu britanskim medijima rekao je da je bio jako iznenađen nakon što je saznao da je kratka veza s glumicom Jennifer Hill iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća rezultirala rođenjem njihove kćerke Abi Harris (52), koja ima desetogodišnjeg sina Charlieja pa je istodobno postao i djed.

- Premalo je reći da sam bio iznenađen kad sam saznao da imam veliku kćerku... od prije mnogo godina. No, kad sam procesuirao vijest mogu reći da sam bio presretan što sam je konačno upoznao pa se sada nalazimo kad god možemo - kazao je Jason za Mirror i dodao:

- Moja supruga Gill i kćerka Sophie pružile su mi veliku podršku i bile su pune razumijevanja. Prihvatile su Abi i poželjele dobrodošlicu i njoj i njenom sinu u našu sada proširenu porodicu - kazao je glumac.

Potom se oglasila i glumčeva kćerka Abi Harris.

- Sretna zbog ove vijesti, ali sam istovremeno preplavljena tugom zbog godina koje smo izgubili. Nadam se da ćemo se ubuduće često viđati kako bih mogla biti najbolja starija sestra te s ocem izgraditi kvalitetan odnos - izjavila je Harris.

Abi je otkrila i nevjerovatnu slučajnost.

Naime, David i ona su 2008. godine zajedno glumili u predstavi "Under Milk Wood", koju je režirao Dylan Thomas. Kazala je kako joj je prijatelj nakon izvedbe rekao da iz profila podsjeća na Davida i da imaju isti oblik nosa.

Sadašnjom suprugom Gill Hinchcliffe Jason se oženio 2005. godine, a par ima 22-godišnju kćerku Sophie.

Britanski mediji pišu da je Jasonov novootkriveni unuk Charlie Božić proveo s djedom u njegovoj kući u Buckinghamshireu.

Nadamo se da nam je svima dopušteno da imamo privatnost kako bismo nastavili njegovati novu vezu i da bismo se što bolje upoznali, rekao je.