navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Otkrio James Cameron

Završeno snimanje filma "Avatar 2", pred kraj snimanje i trećeg nastavka

Reditelj James Cameron otkrio je da je snimanje filma "Avatar 2" konačno završeno, nakon kašnjenja zbog pandemije koronavirusa.

Objavljeno: 27.09.2020. u 11:15
get url
text
Avatar
Avatar

Na nastavku hita iz 2009. godine radi se godinama, a planirani datum izlaska pomaknut je osam puta.

Cameron je također otkrio da je snimanje filma "Avatar 3" pred kraj. Planirana su, podsjećamo, četiri dijela ovog filma, prenosi Independent.

U razgovoru s Arnoldom Schwarzeneggerom uoči konferencije o zaštiti okoliša Austrijskog svjetskog samita 2020. godine, Cameron je izjavio da je snimanje filma Avatar 2 "završeno 100 posto".

- COVID nas je udario kao i sve. Izgubili smo oko četiri i po mjeseca produkcije. Kao rezultat toga, pripremili smo još jednu punu godinu za prikazivanje u decembru 2022. To je već najavljeno. To ne znači da imam još godinu dana da završim film, jer onog dana kada isporučimo "Avatar 2", mi ćemo jednostavno početi raditi na završetku Avatara 3 – kazao je Cameron.

U originalnom "Avataru" glumili su Sam Worthington, Zoe Saldana i Sigourney Weaver, a ispričao je priču o Na’vi, plemenu vanzemaljaca plave kože sa kojima počinje živjeti marinac Jake Sully.

Film je oborio sve rekorde, postajući prvi film koji je zaradio više od dvije milijarde dolara. Iako ga je "Avengers: Endgame" prestigao 2019. godine, držao je rekord s najvećom zaradom svih vremena gotovo deset godina.

- Kompletni smo 100 posto na "Avataru 2", a nekako smo 95 posto na "Avataru 3" – kazao je Cameron

"Avatar 2" treba da izađe u kina u decembru 2022.