navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Šef otkriva

Znate li kako se riža podgrijava, evo u čemu je trik

Niko ne voli jesti hladnu i tvrdu rižu. Ali, kad je podgrijemo u mikrovalnoj, postaje još tvrđa i ona prekrasna nježna tekstura je nepovratno izgubljena.

Objavljeno: 28.01.2020. u 21:42
get url
text

Pa kako onda izbjeći ovu zamku pri podgrijavanju riže?

Prema riječima šefa Alan Vargas iz New Yorka, riži se pri podgrijavanju treba dodati malo vode kako bi se povratila tekstura.

-Riža uvijek treba dodatnu vlagu kako bi se lijepo podgrijala- kaže Vargas.

Zahvaljujući zanimljivim savjetima, vaša riža će biti ukusna i nakon podgrijavanja.

Kako podgrijavati rižu? Dvije su jednostavne metode: jedna uključuje pećnicu, druga mikrovalnu pećnicu.

Pećnica

Kako biste podgrijali rižu u pećnici, stavite je u posudu i dodajte malo vode ili tekućine po želji te posudu prekrijete folijom. Za velike količine riže, potrebno je oko 20 minuta podgrijavanja kako bi ona bila savršena.

Mikrovalna

Za ovu metodu, stavite porciju riže na tanjir. Namočite papirnati ručnik i stavite preko riže te upalite grijanje na 2 minute.

-Isto radim sa pečenom i kuhanom rižom- kaže šef Vargas te dodaje kako tako ona neće postati tvrda i suha a i brže će se podgrijati.

Prema pisanju šefa, jedino je važno znati koliko riže želite podgrijati. Ako se radi o malim količinama, mikrovalna pećnica je bolji način, objavio je vecernji.hr