navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ime dolazi od micela

Znate li šta je micelarna voda i zašto se njom uklanja šminka?

AUTOR: Faktor/24.sata.hr
Objavljeno: 23.05.2024. u 11:54
get url
text
FOTO: Screenshot/Youtube - DashOfBlue MakeUp
Micelarna voda je je čistač lica s micelarnim česticama, malim molekulama koje privlače i uklanjaju nečistoće s kože. Njeno ime dolazi od micela, mikroskopskih kuglica surfaktanata (sredstva za čišćenje) suspendiranih u vodi.
Micele su ujedno specifične po tome što imaju hidrofilno (privlače vodu) i lipofilno (privlače masnoće) svojstvo, što im omogućuje učinkovito uklanjanje nečistoća i šminke s kože.
Koristimo je radi njene efikasnosti, pošto skida sve s lica, pa čak i vodootporni make-up. "Hvata" čestice šminke, prljavštine i sebuma te ih uklanja s kože.
Nježna je prema koži, što je čini prikladnom za sve tipove, uključujući i onu osjetljivu. Ne sadrži alkohol niti agresivne hemikalije koje bi mogle iritirati kožu ili izazvati suhoću.
Ujedno ne zahtijeva ispiranje, što je čini vrlo praktičnom. Jednostavno se nanosi na blazinicu i prelazi preko lica kako bi se uklonila šminka i nečistoće.
Mnoge micelarne vode sadrže hidratantne sastojke poput glicerina, koji pomaže zadržati vlagu u koži te je ona mekana i njegovana nakon čišćenja.
Osim što uklanja šminku, micelarna voda može se koristiti za hidrataciju kad god je potrebno, pa i tokom ili nakon vježbanja.
Idealna je za putovanja i za situacije kada nemate pristup vodi, jer za njeno korištenje nisu potrebni dodatni proizvodi ili ispiranje.