navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Prozivali ga

Zoran Mamić tužio repere za klevetu, zamjerio na pjesmi u kojoj pominju brata Zdravka?

Zoran Mamić, bivši sportski direktor Dinama pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci za učestovanje u izvlačenju više od sto miliona kuna iz kluba, pozvan je da se početkom marta ove godine pojavi na splitskom Općinskom sudu povodom tužbe koju je za krivično djelo klevete podnio protiv poznatih splitsko-sinjskih repera Andrije Vujevića poznatijeg kao Vojko V. i Grge Šipeka znanog kao Grše.

Objavljeno: 24.02.2023. u 22:19
get url
text

Kako stoji u javno objavljenom sudskom pozivu, mlađeg se brata Mamića poziva kao privatnog tužitelja na ročište radi prethodnog razjašnjenja stvari odnosno da se vidi postoji li mogućnost mirenja među strankama kako bi se krivični postupak što prije okončao, piše Slobodna Dalmacija.

Naravno, ukoliko privatni tužitelj, u ovom slučaju je to Mamić, ne dođe na raspravu iako je uredno pozvan (a objava na oglasnoj ploči smatra se urednim pozivom) smatrat će se da je odustao od tužbe i sud će obustaviti postupak.

Obzirom na to da bi mlađi Mamić, ako prijeđe granicu da dođe u Split, odmah bi bio uhapšen te je gotovo sigurno pretpostaviti da od ovog krivičnog postupka protiv poznatih repera neće biti ništa.

Isti izvor piše kako nema uvid u tekst tužbe te ne može reći što je to tačno uvrijedilo Mamića, ali obzirom na tuženi dvojac očito je da se odnosi na tekst pjesme "Mamići" koju su njih dvojica objavili u maju 2021. godine te je od tada na You Tubeu pogledana više od 920 hiljada puta.

A dio teksta navedene pjesme koji bi mogao biti predmetu tužbe govori: "...Idemo tvrdo ka Mamići, vadi se kesica, počinje pressica Zdravko i Zoki, stalno na koki... Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu...." ili "Di god se može uzmemo zub, to nam je oduvik bia i plan, pogledaj kako preuzmemo klub i onda sa eurima bižimo van, novi transferi, nove afere iz tjedna u tjedan, kesica traje sekundu, pressica traje 24/7....".