navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisno je znati

Prepoznajte ih na vrijeme: Ovih šest stvari rade samo emocionalno nestabilni muškarci

Emocionalno zdrav muškarac dobar je partner, prijatelj i poslovni kolega. On je, također, tip muškarca o kojem žene sanjaju. No postoje i emocionalno nestabilni muškarci, a evo kako ih prepoznati. 

Objavljeno: 05.07.2023. u 10:15
get url
text

1. Prestaju brinuti o sebi

Bilo da se radi o fizičkom izgledu, mentalnom zdravlju, čistoći tijela i doma, emocionalno nestabilan muškarac će te sfere života nerijetko zanemarivati, kao i karijeru, prijateljske odnose itd.

Osim toga, neki od njih će odgovornost za svoje zdravlje i čistoću pokušati nametnuti nekom drugom. 

2. Pričaju ružno o drugima

Bilo da komentiraju susjeda ili nekoga na internetu, ovakvi tipovi zapravo sve vrijeme isijavaju negativnom energijom. A to sve zapravo samo otkriva koliko su nezadovoljni i nesretni u svojoj koži, makar toga možda i nisu svjesni. 

Također, njihov nivo empatije je niska i sve shvaćaju previše lično, a opet samo zato što previše razmišljaju o sebi, a premalo o drugim ljudima i njihovim potrebama.

3. Ne poštuju ljude koji su dobri prema njima

Jeste li ikada vidjeli ljude koji ne poštuju one koji se prema njima dobro ponašaju, ali će učiniti sve za pojedince koji ih odbacuju? To nikako nije ponašanje emocionalno stabilnog čovjeka. Stabilni muškarci neće pokušavati impresionirati ljude kojima nije stalo do njih.

4. Imaju velike oscilacije u ponašanju

Oni su kao tempirane bombe, samo što ne znate kada će i zašto eksplodirati. Emocionalno nestabilni muškarci skloni su pretjerano reagirati na bezazlene životne situacije. Na primjer, ako mu se djevojka odmah ne javi ili ne odgovori na SMS.

5. Pričaju stalno koliko su sretni, bogati ili dobri u krevetu

Postoji neka poslovica koja glasi otprilike ovako: "Svaki čovjek koji mora reći "Ja sam kralj", nije pravi kralj". To znači da najglasnija osoba u prostoriji obično glumi ono u što pokušava uvjeriti sve ostale.

Zapravo je skroz suprotno, a nestabilni muškarac to zna pa ako tvrdi da je odličan ljubavnik, vjerovatno je daleko od toga.

6. Prebacuju odgovornost na druge

Ili čak preuzimaju tuđe zasluge na sebe. Emocionalno nestabilan muškarac neće priznati krivicu već će radije krivicu pokušati prebaciti na nekog drugog, iako vrlo dobro zna da je pogriješio.

Mentalno jaki ljudi nemaju problema priznati kad su krivi, preuzeti odgovornost i pokušati popraviti stvar, prenosi Your Tango.