navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisni savjeti

Vjerovatno ih imate u okruženju: Psihologinja tvrdi da toksičnu osobu odaje ovih pet fraza

Klinička psihologinja dr. Kirren podijelila je na TikToku pet po njoj najjasnijih znakova da se nalazite u toksičnom odnosu.

Objavljeno: 25.05.2022. u 20:24
get url
text

Istaknula je da postoji mnogo različitih stvari koje će manipulatori redovno govoriti prije nego što konačno izraze ono što zaista misle o vama i vašoj vezi.

U objavi je napisala: "Jeste li doživjeli nešto od ovoga?"

Objasnila je: "Ja sam dr. Kirren. Evo pet stvari koje će vam manipulatori reći i šta te stvari zapravo znače".

Kirren je prošla kroz pet izjava jednu po jednu i podijelila značenje iza njih. Prva izjava toksičnog manipulatora bila bi: "To je za tvoje dobro". Kirren objašnjava: "To znači: Nemaš pravo biti uzrujan, trebaš biti zahvalan".

Druga koju je istaknula je: "Tako si osjetljiv", za koju kaže da se treba prevesti kao: "Tvoji osjećaji nisu zapravo važni".

Treća fraza za uzbunu je "Tako si dramatičan", što želi reći "Tvoja reakcija nije vrijedna".

Četvrta na popisu je: "Znaš koliko te volim" tokom debate ili žučne rasprave. Kirren kaže da to znači: "Trebaš se pobrinuti za to da mi nastaviš davati ono što ja želim".

Peti zabrinjavajući znak toksičnosti vaše bliske osobe je izjava: "To je samo šala", kojom nastoje relativizirati razne situacije. Kirren tvrdi da to znači: "Ako mi želiš prigovoriti zbog nečega, onda je to bila šala. Ako ne želiš, onda nije".

@drkirren Have you experienced any of these? #manipulation #toxicrelationship #toxicrelationshipcheck #toxicpeople #toxicpeoplebelike #manipulative ♬ Epic Emotional - AShamaluevMusic