navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Michael J. Fox

Slavni glumac otvorio dušu o borbi s teškom bolešću: Smrt kuca na vrata, neću lagati

Michael J. Fox (61) više od 30 godina se bori s Parkinsonovom bolesti, a u posljednje vrijeme mu zdravstveno stanje pogoršalo pa se kreće uz pomoć invalidskih kolica.

Objavljeno: 29.04.2023. u 22:47
get url
text

Zvijezda filmskog serijala "Povratak u budućnost" dao je intervju za emisiju CBS-ovu emisiju "Sunday Morning" i priznao koliko mu je teško.

- Neću dočekati 80. godinu - rekao je glumac, kako se može vidjeti u najavi emisije.

- Da, smrt kuca na vrata. Neću lagati. Postaje teško, postaje sve teže. Svaki dan je sve teže - ispričao je Michael novinarki Jane Pauley. Potom je otkrio da je imao operaciju uklanjanja benignog tumora na kičmi, no zahvat mu je poremetio hodanje pa je počeo lomiti i druge dijelove tijela, uključujući ruku, lakat, lice i šaku.

Objasnio je kako je "veliki ubica" Parkinsonove bolesti padanje, a mogu biti i problemi sa žvakanjem hrane i upala pluća.

- Ne umire se od Parkinsonove bolesti. Umire se s Parkinsonovom bolešću. Tako, da, razmišljao sam o smrtnosti ove bolesti - ispričao je Fox kojemu se mnogi dive jer se dugo bori s teškom bolesti i uvijek se trudio biti optimističan. 

Michaelu su ljekari postavili dijagnozu kada je imao 29 godina i tada je pokrenuo fondaciju, radio na filmskim i televizijskim projektima te je bio posvećen porodici. 

Glumac je uvijek nalazio snagu i u svojoj supruzi, kolegici Tracy Pollan (62) kojom se oženio 1988. te imaju blizanke Aquinnah i Schuyler (27) i kćer Esme (21) te sina Sama (33), piše Story.hr.