navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Frontmen benda

Žera o optužbama bivšeg bubnjara Crvene jabuke: "Ja se ne znam s mržnjom družiti"

Dražen Žerić Žera osvrnuo se na izjave bivšeg bubnjara grupe Darka Jelčića Cunje, koji ga je optužio da mu duguje novac za više od 50 koncerata i koji je najavio osnivanje svog benda "Cunja i Crvena jabuka".

Objavljeno: 15.06.2023. u 08:11
get url
text

- Radujemo se, naravno, koncertu u Opatiji, na najljepšoj pozornici na Jadranu! Vežu nas najljepše uspomene uz nju... Iako, evo, neki žele pokvariti tu lijepu ljetnu zvjezdanu noć, ona će biti prekrasna. Zvijezde će padati… Uvijek radimo emotivno s puno duše tako da ništa ne može pokvariti tu lijepu opatijsku noć. Nemamo komentara na nešto što je zasnovano na mržnji i laži koja je toliko jaka da zdrav razum pomuti. Kako pjesma kaže… Ja se ne znam s mržnjom družiti - kazao je Žera u intervjuu za Večernji list.

Album ima retro štih, ali se osjeti i nostalgija za Sarajevom. Sjećate li se danas s nostalgijom Vašeg odrastanja u Sarajevu, čega se prvog sjetite? U čemu je tajna sarajevske pop-rock škole, koja je iznjedrila mnogo poznatih bendova u bivšoj Jugoslaviji?

- Sarajevo… Aura, srce, duša. Tu se sve dodiruje – i istok i zapad, i sjever i jug. Možda je to razlog tako jake i jedinstvene sarajevske pop-rock škole. U Sarajevu ćemo jednom otići i prošetati, a ja ću vam pričati o Sarajevu i otkriti čari koje su skrivene i u našim pjesmama.

VEZANI TEKST - Darko Jelčić Cunja: Osnivam svoju Crvenu jabuku, Žera mi duguje za više od 50 koncerata

Ove godine obilježit će se 37 godina od pogibije Dražena Ričla i Aljoše Buhe. Vjerujem da ih se i danas sjetite. Što mislite, kako bi se nastavila vaša karijera da Zijo nije poginuo. Da li bi Crvena jabuka bila još popularnija?

- Svaki dan su tu. U svakom koncertu... I nakon toliko godina. Dječački san je prekinut, ali, evo, još traje kroz pjesme. Ja ne dam da stane, da se ugase sjećanja na njih dvojicu. Publika je najzaslužnija za pjesmu koja je izdržala i mržnju i laž i sve ovo oko nas… Hvala im. Naravno da bi bila Jabuka kao i danas da su živi... Oni su tu zauvijek. Svi smo mi duhovi Sarajeva...

Kako danas gledate na sarajevsku, pa i bh. pop-rock scenu? Koga biste izdvojili?

- Bosna će pjevati. Tako gledam na scenu - kazao je Dražen Žerić Žera.