navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vesela pjesma

Alen Islamović objavio novi spot koji je snimio na prelijepoj Uni

Ovo je pjesma koja zove na ples, ima dobar ritam i podsjeća na nešto, kaže pjevač

Objavljeno: 09.01.2020. u 16:00
get url
text

Alen Islamović publiku širom regiona obradovao je novim spotom. Naime, legendarni pjevač i jedan od omiljenih domaćih vokala objavio je videozapis za pjesmu "Aj, jaj, joj, koji mi je moj", koji je snimljen prošle godine tokom nastupa Alena i njegovog benda u sklopu manifestacije Una regata 2019.

- Muziku i tekst sam uradio sam, a aranžman u saradnji sa Dragomirom Herendićem Dragijanijem. Pjesma je objavljena na mom posljednjem albumu "Tajno", koji se pojavio pod markicom "Croatia Recordsa". Ovo je pjesma koja zove na ples, ima dobar ritam i podsjeća na nešto. Dobro je Goran Bregović govorio: "Pjesme koje ne mirišu ni na šta, baci ih". Spot smo radili prije koncerta u sklopu Una regate. Dok je montirana bina i postavljana oprema mi smo svoje svirali, a ujedno od nas je nekih 100 metara bila prelijepa Una, regata, skokovi... Uglavnom, sve je ispalo veselo sa ovom pjesmom. Una ima toliko prirodnih ljepota i lokacija da bih mogao snimiti 2000 spotova. Za pjesme "Tamo daleko" i "Dragocjena moja" smo također radili spotove u okolini Bihaća – govori Alen Islamović.

Aktuelni album "Tajno" Islamović je najavio pjesmom "Nije mi dobro", koju potpisuje Amil Lojo sa svojim saradnicima.

- Na ovom albumu sam sarađivao sa raznim muzičarima, od bubnjara Senada Šute iz "Dubioze kolektiv", preko Igora Matkovića, klavijaturiste iz "Crvene jabuke" do mnogih drugih poznatih muzičara iz regiona. To su odlični studijski muzičari koji donose energiju u određenim pjesmama. Dragijani daleko najbolje na Balkanu svira žičane instrumente, a poslastica su mu električna gitara i virtuozna sola. Album promoviram već šest mjeseci, a održali smo oko 47 velikih koncerata širom regiona. Svirali smo na motorijadama, gradskim festivalima, rođendanima gradova... Novu godinu smo svirali na trgu u Somboru pred 7.000 posjetilaca. Veliko je bogatstvo svirati koncert dva sata i da niko ne ode sa koncerta, a svi ostanu do kraja i vraćaju nas na bis. Kad je nešto besplatno, ljudi znaju otići u pola svirke. Kod mene se to ne dešava, jer sigurno imam odličnu koncepciju koncerta. Nas zovu 3 u 1 jer na našem koncertu mogu uživati u hitovima "Bijelog dugmeta", "Divljih jagoda" i iz moje solo karijere – kaže Islamović.