navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Iz nanine sehare

Amir Kazić Leo predstavio sevdalinku "Što me babo Ibri daješ"

Sevdalinka prati priču 16-godišnje djevojčice koju je otac založio i izgubio na kartama

Objavljeno: 19.08.2019. u 15:08
get url
text

Na Etnofest Neum festivalu Amir Kazić Leo je predstavio sevdalinku pod nazivom "Što me babo Ibri daješ". Leo navodi kako je nakon 45 godina u naninoj sehari pronašao izgubljenu sevdalinku o kojoj mu je njegova majka Hasnija znala često govoriti.
Sevdalinka prati priču 16-godišnje djevojčice koju je otac založio i izgubio na kartama. Sevdalinka govori o tome kako mlada djevojčica nije željela da se uda za starca, a Leo je svojom emotivnom interpretacijom teksta jasno definisao osjećanja djevojčice i njen očaj nad svojom sudbinom.

Muziku i tekst za sevdalinku je radio Amir Kazić Leo, a aranžman je napravio Mario Rašić, rođeni Zavidovićanin koji živi u Zagrebu. Hayat Production stoji iza ovog Leovog poduhvata kao njegova dugogodišnja izdavačka kuća.

- Oduševljen sam prvim reakcijama na sevdalinku i smatram da će publika uživati u ovoj priči i da će ona u ljudima izazvati sve one emocije koje sam nastojao pokazati svojom intepretacijom. Također, planirano je da sevdalinka dobije i svoj vizualni identitet, a do tada ostavljam svojoj publici da uživaju u zvaničnom audiozapisu ove sevdalinke i da je prvo dobro preslušaju i čuju svaku notu koja je pažljivo i ciljano stavljena na svoje mjesto. – izjavio je Amir Kazić Leo povodom premijere sevdalinke, saopćio je Hayat Production.