navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Takmičenjem harmonikaša

Danas počinje Praznik sevdalinke u Tuzli

Međunarodno takmičenje harmonikaša počinje u 10 sati u velikoj sali BKC-a. Program je podijeljen po starosnim kategorijama, dok je dodjela priznanja pobjednicima i revijalna večer planirana  u 17 sati

Objavljeno: 17.06.2019. u 13:27
get url
text

Takmičenjem harmonikaša večeras u Tuzli počinje 11. festival "Sevdalinko u srcu te nosim". Ove godine festival traje tri dana, a sva dešavanja su u BKC-u TK Tuzla.

Međunarodno takmičenje harmonikaša počinje u 10 sati u velikoj sali BKC-a. Program je podijeljen po starosnim kategorijama, dok je dodjela priznanja pobjednicima i revijalna večer planirana  u 17 sati. Ono što je zanimljivo da će pobjednik kao nagradu dobiti premium model harmonike, jedog od najpoznatijih svjetskih proizvođača, italijanskog Guerrinija, čiji su predstavnici već stigli u Tuzlu.

U utorak  je druga takmičarska noć festivala na kojoj će biti izvedeno 12 novih kompozicija napisanih u duhu sevdalinke. Takmičenje počinje u 20 sati, a kao specijalni gosti nastupit će prošlogodišnji pobjednik Jasmin Hasić i Ibrahim Jukan, te članovi kulturno umjetničkog društva "Zmaj od Bosne" iz Gradačca. Žiri koji će odlučivati u dobitniku laskavog priznanja koje nosi ime najveće legende sevdaha Safeta Isovića, je u sastavu: Ramiza Milkunić, Asim Horozić, Jasna Hadžiselimović, Goran Jenkić, Nedžad Imamović i Munir Mešanović.

Treće noći također od 20 sati u velikoj sali BKC-a nas očekuje revijalna večer festivala sa zvijezdama estrade koje će izvesti svoje omiljene sevdalinke. Između ostalih te noći će nastupiti i Halid Bešlić, Snežana Đurišić, Nedeljko Bilkić, Merima Njegomir, Nihad Alibegović, Ringo Hamidović, Kemal Hasić...