navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zabava se nastavlja

Dođite večeras ispred Vječne vatre: Zabranjeno pušenje obećava odličnu svirku

Očekuje se da će koncert početi oko 21 sat, a na repertoaru naći će se legendarni hitovi ovog benda, ali i nove pjesme sa aktuelnog albuma "Šok i nevjerica"

Objavljeno: 01.01.2020. u 16:24
get url
text

Nakon sinoćnjeg još jednog nezaboravnog dočeka Nove godine na otvorenom u Sarajevu, koje je i ovog puta pokazalo da je novogodišnji centar regije, i u prvoj noći 2020. stanovnike glavnog grada BiH, očekuje još jedna odlična svirka.

Za nju će se u Titovoj ulici ispred Vječne vatre pobrinuti legendarna grupa Zabranjeno pušenje, na čelu sa Davor Sučićem alias Sejom Sexonom.

Očekuje se da će koncert početi oko 21 sat, a na repertoaru naći će se legendarni hitovi ovog benda, ali i nove pjesme sa aktuelnog albuma "Šok i nevjerica", s kojeg su singlovi "Kupi nas Ali", "Irska" i "Nova godina" već odlično prihvaćeni kod publike.

Inače, Zabranjeno pušenje u Sarajevo dolazi iz Pule nakon sinoć održanog novogodišnjeg koncerta u ovom gradu.

Za ovaj bend protekla 2019. godina bila je vrlo uspješna, možda čak i najuspješnija, u kojoj su proslavili 35 godina postojanja grupe, održali više od 60 nastupa na četiri kontinenta, te objavili novi album.

Zbog ovog koncetra saobraćaj će od 17 sati do jedan sat 2. januara biti obustavljen u ulici Mula Mustafe Bašeskije, na dijelu od spoja sa ulicom Pehlivanuša, do spoja sa ulicama Kaptol i Maršala Tita, od spoja sa ulicom Kaptol do raskrsnice sa ulicom Radićeva i Ćemalušom, te od spoja sa ulicom Mula Mustafe Bašeskije do spoja sa ulicom Ferhadija.

Alternativni pravci su: Mula Mustafe Bašeskije - Pehlivanuša - Petrakijina - Mehmed paše Sokolovića - Bjelave - Džidžikovac - Koševo - Maršala Tita.