Svjetski poznata pjevačica Jennifer Lopez održala je prije nekoliko dana koncert u Antaliji, popularnoj turističkoj destinaciji na jugu Turske, javlja Anadolu Agency (AA).
U hotelu, na području Beleka, gdje je dvije noći bila smještena s ekipom, degustirala je poslastice turske kuhinje.
Deniz Ustertuna, član Upravnog odbora hotela Regnum Carya, u kojem je i bio koncert, izjavio je da su pripreme trajale oko godinu dana. Kako je kazao, posljednjih pola godine pripreme su bile intenzivirane.
Ustertuna je izjavio i da je latino pjevačica stigla s masovnijom ekipom, nego što su očekivali.
-Samo u njenoj ekipi je bilo 90 ljudi. Koferi i oprema stigla je u deset kamiona. Koncert smo pripremili s ekipom od 230 osoba, a pored njih bilo je angažovano i hotelsko osoblje. Minimalno 520 ljudi bilo je angažovano na cijelom događaju. Pjevačica je imala 230 kofera, pojasnio je Ustertuna.
Imala je, istakao je, i neke posebne želje, poput vode koja se naručivala iz inostranstva.
-Pripremili smo i turske poslastice. Tražila je da jela ne budu previše ljuta. Probala je sve poslastice. Posebno joj se svidio med, marmelada od maline i omlet za doručak, kazao je Ustertuna, navodeći da je za ručak i večeru imala jela poput jastoga i škampi.
Probala je i sutliju, koju je, poručio je, ponovno tražila. Ustertuna je dodao da se Lopez interesovala za recept ovog turskog specijaliteta.