navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Popularni pjevač

Koke sprema novu pjesmu, a u planu je i koncert u Skenderiji

Objavljeno: 27.03.2024. u 09:22
get url
text
FOTO: Privatni arhiv/Semir Cerić Koke
Semir Cerić Koke već nekoliko puta je prolongirao izlazak pjesme "Kapetan moje duše", za koju je napisao tekst i muziku. Aranžmane je radio u nekoliko studija i sa različitim saradnicima, a, prema svemu sudeći, konačan izbor je poznati i priznati srbijanski harmonikaš, autor i profesor harmonike Bane Vasić.
- Drago mi je što će Bane uraditi aranžman za pjesmu "Kapetan moje duše". Ovu pjesmu sam i ranije snimio, ali sada izgleda potpuno drugačije i mislim da će biti nasljednica "Kafanice", koja na YouTube ima više od 30 miliona pregleda. Prije nekoliko dana sam bio u Beogradu i lijepo sam se družio sa Banetom u njegovom studiju. Zapjevali smo za našu dušu neke od omiljenih pjesama i vjerujem da je ovo početak uspješne saradnje – kaže Semir Cerić Koke.
Koke je vlasnik brojnih hitova narodne muzike. "Sanja", "Aida", "Život me je prevario", "Nek ti bude kao meni", "Treba vremena", "Glumica", "Moja dobra vilo"... 
O Koketu je biranim riječima govorio i Bane Vasić koji je u karijeri posljednjih decenija radio aranžmane za desetine hitova narodne muzike, među kojima je i "Žal" kralja narodne muzike Šabana Šaulića.
- Sa Koketom sam u kontaktu već duže vrijeme, a sada ćemo ostvariti našu prvu saradnju. Ovo je tek početak. Koke je sjajan pjevač sa izuzetnom energijom. Ima fantastičnu boju glasa i jako dobar izbor pjesama. Divan je kao čovjek i pjevač, nemam riječi. "Kafanicu" pjevaju i vrapci na grani. Ima jedna pjesma koja mi se izuzetno sviđa, a to je "Jednom se mora krenuti dalje". U principu nismo imali direktnih susreta, ali su u planu zajednički nastupi. Vjerovatno se vidimo i na koncertu u Skenderiji koji Koke uveliko priprema. Nadam se da će do tada pjesma biti hit i da će puna dvorana da pjeva "Kapetana moje duše" – kaže Bane.
POVEZANO